VIDEO/ DRUŠTVENA ODGOVORNOST BH. KOMPANIJE

Donacija za bezbrižno djetinjstvo: Bosnalijek finansira troškove SOS sela u Sarajevu

Biznis Klub22.01.15, 21:49h

Donacija za bezbrižno djetinjstvo: Bosnalijek finansira troškove SOS sela u Sarajevu
Zahvaljujući podršci Bosnalijeka tokom 13 godina prijateljstva omogućeno je bezbrižno djetinjstvo za četrnaestero djece



Potpisivanjem Ugovora o donaciji u vrijednosti od 32.000 KM između Bosnalijeka i SOS Dječijih sela BiH osigurano je pokriće godišnjih troškova SOS porodice.


Zahvaljujući podršci Bosnalijeka tokom 13 godina prijateljstva omogućeno je bezbrižno djetinjstvo za četrnaestero djece.


Budući da SOS Dječija sela BiH obezbjeđuju dugoročnu podršku djeci bez roditeljskog staranja sve do njihovog potpunog osamostaljenja, prijateljstvo sa Bosnalijekom omogućilo je da se osigura najbolja briga o djeci.


Kompanija Bosnalijek najodaniji je donator SOS Dječjeg sela u BiH. Oni već trinaestu godinu zaredom finansiraju sve potrebe jedne porodice. Iznosom od 32.000 KM koje su donirane ove godine bit će omogućeno pokriti troškove hrane, odjeće, školskog materijala i higijenskih proizvoda.


- To je ono što stvarno ohrabruje, ta društvena odgovornost koju Bosnalijek njeguje je nešto što nama kao uposlenicima daje vjetar u leđa, ili nas tjera da svoj posao radimo što kvalitetnije. Znači mi govorimo o donaciji od 32.000 KM, mi govorimo o 13 godina, svi mi možemo zaključiti da je to ogroman iznos koji je uložen, investiran u kvalitet brige prije svega, ali koji je investiran za dobrobit tih mladih ljudi, izjavio je Amir Omanović, direktor SOS Dječijih sela BiH.


Bosnalijek je pored pokrića godišnjih troškova porodice, osiguravao stipendije za djecu, obavljanje prakse u kompaniji. Omogućeno je sretno i bezbrižno djetinjstvo za četrnaestero djece koja su odrastala u SOS porodici mame Fikrete.


- U 2014. godini su ostvareni rekordni rezultati kako u prihodima tako i u dobiti. Zaista nam je drago što sve te naše uspjehe možemo podijeliti sa našim dragim prijateljima, partnerima i naravno širom društvenom zajednicom. Bosnalijek se vodi dobrom praksom da uvijek poštuje svoje dioničare, uposlenike, širu društvenu zajednicu i ubuduće će naravno nastojati da podržava sve ovakve projekte, izjavio je Nedim Uzunović, direktor društva Bosnalijeka d.d.


Uz izraze zahvalnosti naglašen je značaj trinaestogodišnje saradnje, ljudske  materijalne podrške. Tim povodom svečano je otkrivena trinaesta donatorska ploča Bosnalijeka SOS Kinderdorf.

 

Pogledajte prilog TV1...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook