Novi trendovi

Ovo će biti najtraženija boja kose u 2015.

ŽENA iN20.01.15, 17:47h

Ovo će biti najtraženija boja kose u 2015.
Zaboravite na ombre pramenove! Kad je boja kose u pitanju, u trendu je - ecaille, a to već znaju holivudske ljepotice poput Blake Lively i Jessice Albe te su prve pokazale što se nosi

U protekloj godini svi su bili ludi za ombre pramenovima, no za novi trend morat ćete naučiti i novu riječ – ecaille – što je francuska riječ za kornjačevinu ili, kad je boja kose u pitanju, 'efekt kornjačevine'. Ako vam je teško dočarati što je točno efekt kornjačevine, zamislite zlatne pramenove u kombinaciji s tamnijim, bogatijim nijansama karamele. Za razliku od ombre pramenova, ovdje nije riječ o dvije nijanse, već o puno više tonova koji se mijenjaju od korijena kose prema krajevima, od tamnijeg prema svjetlijem, zbog čega kosa izgleda sjajnije i prirodnije.

 

Ecaille je već ove jeseni bio veliki trend, a on će, vjeruju celebrity stilisti, vladati uvelike i u 2015. Riječ je o toplim smeđim nijansama, boji meda i jantara, kakve se nalaze recimo na češlju od kornjačevine.
 

Kod plavuša tonovi su u zlatnim nijansama s malo tanjih pramenova u tamnijoj nijansi karamele, zbog čega boja izgleda prirodnije, kao da je posvijetlila od sunca. Može se to najbolje vidjeti na primjerima Jessice Albe, Khloe Kardashian i novopečene mame Blake Lively.

 

No nije to jedini trend koji će vladati u ovoj godini. Sve je traženija platinasta boja kose, kakvu su prošle godine pokazali Adam Levine i Justin Bieber, a od žena January Jones i Gwen Stefani.

 

Crvene nijanse će biti dublje, bogatih crvenokestenjastih tonova, poput onih kakvi krase Emmu Stone i Christinu Hendricks.

 

(tportal/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook