Znači ipak nije riječ o montiranom snimku?

Je li Cvijanović priznala 'kupovinu' zastupnika: 'U slučaju portala Klix izvršeno neovlašteno tonsko snimanje'

Front04.01.15, 17:54h

Je li Cvijanović priznala 'kupovinu' zastupnika: 'U slučaju portala Klix izvršeno neovlašteno tonsko snimanje'
Govoreći o pretresu prostorija koje koristi portal "Klix", Lukač je naveo da to ne smatra pritiskom na medije

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da MUP Srpske ima dobro opremljeno odjeljenje za suzbijanje visokotehnološkog kriminaliteta i da može kvalitetno da se bori protiv hakerskih napada, javlja Srna.

 

On je kaže da se hakerski napadi dešavaju svuda u svijetu, pa i u Republici Srpskoj, ali da još nema zvanične potvrde da li se takav napad dogodio na internet stranici tužilaštva Republike Srpske.

 

"Svi oni koji učine takvo krivično djelo moraju da shvate da će biti pronađeni i sankcionisani", rekao je Lukač sinoć za Alternativnu televiziju.


Govoreći o pretresu prostorija koje koristi portal "Klix", Lukač je naveo da to ne smatra pritiskom na medije.

 

On je rekao da je MUP Srpske u slučaju afere prisluškivanja dostavio izvještaj Specijalnom tužilaštvu koje je u skladu sa svojim ovlaštenjima zatražilo odobrenje za takvu akciju od Kantonalnog suda u Sarajevu, koje je izdalo odobrenje, nakon čega je MUP Kantona Sarajevo izvršio pretres, a MUP Srpske samo asistirao u svemu tome.

 

"Novinari imaju pravo da štite svoje izvore i to im niko neće zabraniti. Međutim, u ovoj aferi izvršeno je krivično djelo neovlašteno tonsko snimanje, a svi oni koji to urade moraju da očekuju da će biti sankcionisani", rekao je Lukač i dodao da novinari niti bilo ko drugi ne može da se stavlja iznad zakona.

 

Kada je riječ o stanju u MUP-u Srpske, Lukač smatra da ova institucija može i kadrovski i organizaciono mnogo da se promijeni, što će će omogućiti brže i efikasnije reagovanje.

 

"MUP trenutno ima 6.984 radnika, od toga je najveći broj policijskih službenika i jedan manji broj državnih službenika i namještenika. Ne mislim da je to višak radnika, ali svakako može da dođe do prekompozicije da bi ti ljudi bili iskorišteni na najbolji mogući način", rekao je Lukač.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook