ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Dr. Oz priča potpune gluposti

Showbizz20.12.14, 12:16h

Dr. Oz priča potpune gluposti
Ako ste među onima koji ste ponekad slušali savjete dr. Oza, vrijeme je da prestanete - u istraživanju u British Medical Journalu objavljeno je da su njegovi savjeti neutemeljeni ili krivi u gotovo 50 posto slučajeva

Istraživači su nasumično odabrali 40 epizoda njegova showa i proučili 160 preporuka. Savjet su bilježili kao vjerodostojan ako su mogli pronaći barem jedno istraživanje koje podržava tvrdnje u njemu iznesene. To su uspijevali napraviti samo u 54 posto slučajeva, piše Gizmodo.

 

Dr. Oz postao je popularan zahvaljujući pojavljivanju kod Opre, a 2009. dobio je svoj show. Prošle godine našao se na udaru kritika zbog neprovjerenih proizvoda i lijekova koje promovira te je čak svjedočio i pred Senatom. Priznao je tad da neke stvari koje govori u showu nisu znanstveno dokazane.

 

"Ja osobno vjerujem u stvari u kojima pričam u showu. Strastveno ih proučavam. Znam da ponekad one nemaju znanstvenu utemeljenost da bi ih se predstavilo kao činjenice, ali ja svejedno svojoj publici dajem iste savjete koje bih davao svojoj obitelji", kazao je tad.

 

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook