Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

Ovo su novi sudije i tužioci u BiH!

Front18.12.14, 15:01h

Ovo su novi sudije i tužioci u BiH!
Pri donošenju odluke, Visoko sudsko i tužilačko vijeće je uzelo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da kadrovi nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno vrše dužnosti, odnosa s radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima


Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) Bosne i Hercegovine imenovalo je na sjednici u Sarajevu više nosilaca pravosudnih funkcija u BiH koji će stupiti na dužnost 29. decembra, saopćeno je iz tog vijeća.
 

Dalida Burzić je imenovana za glavnu tužiteljicu Tužilaštva Sarajevskog kantona, a za njenu zamjenicu Aida Topalović.
 

Za sutkinju Vrhovnog suda Republike Srpske imenovana je Davorka Delić, za tužiteljicu Tužilaštva Bosne i Hercegovine Eldina Biuk, dok su Dubravka Krajišnik, Gordana Stojaković, Mirsada Čaušević-Dučić, Nađa Seferović, Nermina Novalija i Zorana Bošković imenovane za sutkinje Kantonalnog suda u Sarajevu.
 

Prema odluci Vijeća, Maida Trnačević je sutkinja Kantonalnog suda u Tuzli, a Dženeta Hadžić dodatna sutkinja u tom sudu.
 

Draženko Lugonja je imenovan za sudiju Okružnog privrednog suda u Bijeljini, Mladen Hrstić za tužitelja Tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona, Martina Baković za dodatnu sutkinju Općinskog suda u Livnu a Firdeus Alajbegović za dodatnog suca Općinskog suda u Sarajevu i Marina Ilić za dodatnu sutkinju Osnovnog suda u Tesliću.
 

Pri donošenju odluke, Visoko sudsko i tužilačko vijeće je uzelo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da kadrovi nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno vrše dužnosti, odnosa s radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.
 

(Fena/md)

 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook