Akcija 'Jedan paketić-jedan osmjeh'

Udruženje mladih 'Denis Mrnjavac' dijeli paketiće djeci koja su u bolnici

Hronika18.12.14, 11:13h

Udruženje mladih 'Denis Mrnjavac' dijeli paketiće djeci koja su u bolnici
U ponedjeljak, 22.12.2014. godine u 10 sati, na Pedijatrijskoj klinici KCUS ( 8. sprat Klinike), Udruženje mladih „Denis Mrnjavac“ održati će podjelu paketića djeci koja se nalaze na bolničkom liječenju.

 

 

Podjela paketića organizovana je povodom Denisovog rođendana 22.12. i iz želje da im  bar jedan dan učinimo ljepšim i sretnijim, od surove stvarnosti. Paketiće će dobiti svi pacijenti koji se nalaze na liječenju, sa prigodnim sadržajem u skladu sa uzrastom djeteta.

      
Podsjećanja radi, Denisa su 05.02.2008. godine, trojica delikvenata pretukli u punom tramvaju na putu iz škole, a potom mu nanijeli teške tjelesne povrede od kojih je preminuo naredni dan. 


Želim Vas upoznati ukratko o Udruženju mladih “Denis Mrnjavac“, grupa mladih prepoznala je potrebu da se udruže i zajednički sačuvaju uspomenu na tragično preminulog Sarajevskog srednjoškolca, da sačuvaju sjećanje na jednu mladost, koja je postala simbol mladosti ovoga grada, ovih prostora i cijele BiH.


Neki od ciljeva Udruženja su: 


- očuvanje sjećanja na stradalog učenika Denisa Mrnjavca, koji je postao sinonim prve žrtve maloljetničkog nasilja u BiH, 

- rad na jačanju svijesti mladih kroz različite projekte koji imaju za cilj suzbijanje nasilja i maloljetničke delikvencije, 

- rad sa mladima na svim poljima kulture i naučnih djelatnosti, u svrhu što kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena,  

- pomoć i podrška u organizovanju i razvoju volonterskog rada i volonterskih programa,

- Manifestacija „Festival mladosti Denis Mrnjavac“, u trajanju od 14 dana, tačnije od 05.05. do 15.05.2014. godine,  koja će biti proširena na segmente kulture, sporta i obrazovanja, uz  veliki broj učesnika, kroz razne vidove takmičenja, radionice, debate, tribine – a sve sa ciljem promoviranja zdravog načina života mladih i prevencije maloljetničke delikvencije i nasilja.

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook