NAKON 22 GODINE

Dan Ars Aevi 19. decembra - reinkarnacija velikog umjetničkog projekta

DEPO Art18.12.14, 10:26h

Dan Ars Aevi 19. decembra - reinkarnacija velikog umjetničkog projekta
Dobro došli u Art Depo Kolekcije Ars Aevi, 19. decembra u 19 sati

U prednovogodišnjoj prazničnoj atmosferi, radost informacija o reinkarnaciji Projekta Ars Aevi, iz pepela višegodišnje opstrukcije, podijelit će zajedno predstavnici medija, prijatelji i zainteresirani posjetioci.


Nakon 22 godine internacionalne afirmacije i impresivnih ostvarenja, obilježavanje Dana Ars Aevi je novi prijateljski poziv aktuelnim političkim djelatnicima da prihvate stavove potpisnika Deklaracije 86 uvaženih ličnosti Sarajeva i Bosne i Hercegovine o najvećem realnom, aktuelnom i dugoročnom kulturnom i ekonomskom razvojnom značaju Projekta Ars Aevi.


Tok programa, događaja i susreta usmjerenih ka sudbini i budućnosti Projekta Ars Aevi u 2013. i 2014. godini optimistično nas ohrabruje i najavljuje dogovore o ostvarenju finalne faze Projekta Ars Aevi i početku izgradnje Muzeja Ars Aevi u Sarajevu prema projektima slavnog arhitekte Renza Piana, saopćeno je iz Direkcije Ars Aevi.

 

U ambijentu Venecijanskog bijenala 2013, Venecija je stvorila uslove za impresivnu šestomjesečnu svjetsku promociju Kolekcije Ars Aevi. Muzej Luigi Pecci preuzeo je izložbu „Ars Aevi in progress“ iz Venecije i postavio je u Milanu 2014, a intenzivni tok radnih susreta najavljuje dogovore o spektakularnoj izložbi svih djela Kolekcije Ars Aevi u Zagrebu.


Istovremeno, u zagrljaju snažnog entuzijazma ambasadora Republike Italije Ruggera Corriasa, u februaru ove godine ponovno su otvorena vrata Kolekcije Ars Aevi za posjetioce, a u junu je u Art Depou Ars Aevi obilježen Dan Republike Italije. U julu je ove prostore posjetila i NJ.E. Federica Mogherini ministrica vanjskih poslova Italije, nova ministrica vanjskih poslova Evropske unije.


Dobro došli u Art Depo Kolekcije Ars Aevi, 19. decembra u 19 sati.

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook