FOTO/ POTPISAN UGOVOR

Od danas Interex i zvanično u vlasništvu bh. giganta - Binga iz Tuzle

Biznis Klub17.12.14, 13:06h

Od danas Interex i zvanično u vlasništvu bh. giganta - Binga iz Tuzle
Današnjim "closingom" uspješno je okončana akvizicija - kompanija Bingo u potpunosti je preuzela društvo C.D.E.B. Interex

 

Ugovor oko zvaničnog preuzimanja Interex-a od strane nejvećeg trgovinskog lanca u BiH u Tuzli su danas potpisali Pierre-Yves Conan, predstavnik grupacije Intermarche Francuska, dosadašnje vlasnice Interexa, i Senad Džambić, vlasnik kompanije Bingo.

 

bingo-ugovor-interex-1

 

Kada je sredinom prošlog mjeseca Konkurencijsko vijeće BiH zvanično odobrilo preuzimanje svih Interex-ovih tržnih centara od strane kompanije Bingo, ova informacija je u pravom trenutku odjeknula kroz bh. javnost.


Bilo je to par mjeseci nakon što je hrvatski Konzum preuzeo Mercator i gotovo zagospodario ovdašnjim tržištem, dok se istovremeno slovenačka kompanija Tuš povlačila iz naše zemlje, ostavljajući ovdašnje dobavljače u velikim dugovima i brojnim drugim problemima.


Stoga je informacija da je ovdašnji trgovački gigant postao vlasnik Interex-ovih centara sa oduševljenjem dočekana među bh. građanima, čime je Bingo i definitivno potvrdio primat na domaćem tržištu.    

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook