FOTO/ Na Trgu oslobođenja do 14. januara

Novogodišnja čarolija u centru glavnog grada: Pogledajte kako je bilo na otvorenju Sarajevo Holiday Marketa

Zabava10.12.14, 21:27h

Novogodišnja čarolija u centru glavnog grada: Pogledajte kako je bilo na otvorenju Sarajevo Holiday Marketa
Sarajevo Holiday Market, osmišljen po uzoru na božićne markete u gradovima zapadne Evrope, a prošle godine manifestaciju je posjetilo više od 150.000 ljudi

Na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović večeras je u Sarajevu otvoren Četvrti Coca Cola Sarajevo Holiday Market.

 

Na prigodnoj svečanosti manifestaciju su simboličnim paljenjem svjećica na ukrašenoj jelki visokoj više od 20 metara zajedno otvorili gradonačelnik Grada Sarajeva Ivo Komšić, šef Misije USAID-a u BiH David Barth i šef Kooperacija u Delegaciji EU u BiH Melvin Asin.

 

Ovogodišnji Coca Cola Sarajevo Holiday Market dio je projekta "Phoenix - kultura za budućnost" kojeg finasira EU. Realizatori projekta su Općina Stari Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo navigator u sklopu obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata.

 

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market, osmišljen po uzoru na božićne markete u gradovima zapadne Evrope, a prošle godine manifestaciju je posjetilo više od 150.000 ljudi.

 

Nakon što su upaljenje svjećice, na "Happy Stageu" su nastupili Đorđe Jovančić i dječiji hor škole pjevanja Basics i Lana Hamza bend.

 

Sajamska manifestacija, koja će upotpuniti zimsku ponudu glavnog grada BiH kroz mnoštvo zabavnih sadržaja, trajat će do 14. januara 2015. godine.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook