FOTO/ POVRATAK SARAJEVSKOG BENDA

Grupa Konvoj predstavila spot za pjesmu 'Narativi'

Zabava10.12.14, 15:44h

Grupa Konvoj predstavila spot za pjesmu 'Narativi'
Grupa Konvoj predstavila je danas u Sarajevu spot za pjesmu „Narativi“ sa posljednjeg albuma „Mimosvijet“

Riječ je o trećem spotu urađenom za novi album, a autorski ga potpisuje Damir Nikšić.
 

Promocija spota ujedno je i najava solističkog koncerta koji će grupa konvoj održati 20. decembra u Domu mladih u Sarajevu.
 

Frontmen benda Nedžad Merdžanović Nećko istaknuo je na današnjoj konferencije za medije da se svi članovi benda raduju solističkom koncertu, prvom nakon nekoliko godina pauze.
 

Članovima je najavio da je bend pripremio listu od 24 pjesme koje će izvesti na koncertu.
 

- Muzika je u suštini energija - ako je ima, ima je, ako ne, onda odustani. Radujemo se svakoj strofi kao da je prva, jer stvarno uživamo da sviramo - kazao je on.

Damir Nikšić je podvukao da je spot za pjesmu „Narativi“ nastao nakon dva prethodna spota za pjesme „O slobodi“ i „Radost i veselje“, te da je u njemu želio pokazati energiju koja nastane na sceni tokom svirke.

- Želio sam nagovijestiti da je to susret umjetnika s njihovim djelom, uz sva dešavanja na bini. Konvoj je jako uvježban i profesionalan bend - dodao je.

Kao predgrupa Konvoju na koncertu će nastupati bend „Strava škola“, a također kompanija Sayber predstavila je aplikaciju 'Konvoj za mobilne telefone' koja donosi niz informacija i sve pjesme benda.

Album „Mimosvijet“ peti je studijski album grupe Konvoj, objavljen prije mjesec dana.

 

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook