KONTROVERZAN NASTUP UREDNIKA FTV AVDE AVDIĆA NA POP TV

Alija Izetbegović je javno podržavao ljude koji su držali odrubljene glave Srbima

Front04.12.14, 17:56h

 Alija Izetbegović je javno podržavao ljude koji su držali odrubljene glave Srbima
Novinska agencija Patria prenosi video iz emisije slovenačke PoP TV koji je će sigurno izazvati burne reakcije u BiH. Tema emisije je bila terorizam, a aktualni urednik IP FTV-a Avdo Avdić se dotakao i pitanja uloge tzv. mudžahedina tokom rata u BiH

 

Avdo Avdić, glavni urednik informativnog programa Federalne televizije (FTV) nedavno je gostovao na poznatoj slovenskoj POP televiziji, gdje je optužio rahmetli Aliju Izetbegovića, prvog predsjednika Republike BiH da je kriv za dolazak terorista u BiH, prenosi novinska agencija Patria.


Ta izjava Avdića glasi:


- Onaj ko čini nasilje je terorist, ali imamo jednu drugu stvar, problem je kada države počnu podržavati teroriste. U Bosni i Hercegovini tokom rata tadašnja vlast na čelu sa Alijom Izetbegovićem je podržavala ljude koji su odrubljivali glave. Možete vidjeti snimke gdje rahmetli Alija pozdravlja ljude koji kasnije drže glave odrubljene pripadnicima srpskog naroda – lupio je Avdić, a što je, po pisanju ove novinske agencije, šokiralo Bošnjake u BiH i čitavom svijetu.

 


Ovakva izjava, smatra Patria, krajnje je nedopustiva i pogubna za državu Bosnu i Hercegovinu, kao i za najveću žrtvu ovoga rata, Bošnjake kojih je tokom agresije ubijeno 200.000. 
Osim što je, po pisanju Patrie,  krenuo stopama samozvanog eksperta za terorizam Dževada Galijaševića, te ovom izjavom oskrnavio četverogodišnju borbu legalnog državnog vrha nezavisne i međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine protiv agresora, Avdić inače „medijska produžena ruka“ Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH uvrijedio je sve patriote ove zemlje koji su se borili pod zastavom ljiljana. 


Bakir Izetbegović se još uvijek nije oglasio, iako je Avdićevo gostovanje bilo krajem novembra, uprkos ovoj skandaloznoj izjavi. 


Avdić je glavna medijska poluga i Dubravka Čampare, tužioca Tužilaštva BiH, inače brata prvog saradnika Izetbegovića Aljoše Čampare i zahvaljujući upravo njima uvijek je na licu mjesta i prije same policije kada se provode akcije Tužilaštva BiH i SIPA-e i ekskluzivno objavljuje informacije o događanjima unutar Tužilaštva BiH.


Bakir Izetbegović, koji se uvijek u javnosti hvali kako je rat proveo uz oca, te da je učio od njega, nije se oglasio ni kao njegov sin, a ni kao bošnjački član Predsjedništva BiH da stane u zaštitu lika i djela prvog predsjednika RBiH i četverogodišnje borbe ove države za nezavisnost, piše novinska agencija Patria.


Patria/DEPO Portal


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook