Najbolja rukometašica svijeta svih vremena

Tuzlanka Svetlana Ceca Kitić stupila u štrajk glađu

Hronika28.11.14, 21:50h

Tuzlanka Svetlana Ceca Kitić stupila u štrajk glađu
Ne tražimo nikakav novac, ni otpis dugova, već samo da nam daju malo vremena kako bi sakupili sredstva i podmirili dug, kaže Kitić

Najbolja rukometašica svih vremena, Svetlana Ceca Kitić, stupila je u štrajk glađu. Ona je u izjavi za srbijanske medije pojasnila da se na ovaj korak odlučila zbog statusa u kojem se našao “Radnički”, klub u kojem je počela svoju rukometnu karijeru i s kojim je osamdesetih godina dva puta osvajala Kup evropskih šampiona.

 

Beogradskom Sportskom društvu “Radnički” je zbog dugovanja od 14.900 eura isključena struja.

 

- Ne tražimo nikakav novac, ni otpis dugova, već samo da nam daju malo vremena kako bi sakupili sredstva i podmirili dug – kazala je Kitić.

 

Svetlana se pridružila potpredsjednici SD Radnički Stanki Pejović, koja šesti dan ne odlazi kući i treći dan prima infuziju u kancelariji Radničkog, u kojoj nema grijanja.

 

- Potresena sam ovom situacijom jer je ovo društvo iznedrilo čitav niz šampiona i u kome sam ja lično napravila karijeru. Ne bih željela da ovaj naš potez djeluje senzacionalistički, ali je činjenica da već dugi niz godina šutimo u odnosu na velika sportska društva kao što su Partizan i Crvena zvezda. Svi znamo koliko je Radnički doprinio srpskom, i prije toga, i jugoslovenskom sportu – kazala je Kitić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook