Dramatična pljačka umalo završila kobno

Banjalučanina policija uhvatila u krađi: Nasilnik napao policajca, uperio pištolj u njega, a onda...

Hronika28.11.14, 12:56h

Banjalučanina policija uhvatila u krađi: Nasilnik napao policajca, uperio pištolj u njega, a onda...
Policijskom službeniku ukazana je ljekarska pomoć u Domu zdravlja Bosanska Gradiška.

 

 

Policija u Bosanskoj Gradišci uhapsila je Banjalučanina koji je, nakon što je zatečen u krađi u jednoj privatnoj kući, uperio pištolj prema policijskom službeniku, ali je savladan i uhapšen.


Nasilni Banjalučanin, S.Z.(1958.), je prethodno prilikom lišenja slobode fizički napao, udarivši zatvorenom pesnicom u predjelu grudi, policijskog službenika, a potom na njega uperio pištolj u namjeru da puca, ali je u tome spriječen.



Policijskom službeniku ukazana je ljekarska pomoć u Domu zdravlja Bosanska Gradiška i konstatirane su mu lake tjelesne povrede.



Zajedno sa S.Z. slobode je lišen i njegov pomagač R.J.(1967.) iz Banje Luke.



Izvršenim uviđajem utvrđeno je da su S.Z. i R.J. kroz prozor privatne kuće ušli u unutrašnjost objekta, odakle su otuđili pištolj marke "češka zbrojevka-praha", s okvirom i pripadajućim mecima, zlatni nakit, ručni sat i pištolj marke "bereta".



Neposredno prije hapšenja u blizini mjesta izvršenja krivinog djela pronađeno je vozilo marke "mercedes" s kojim su osumnjičeni došli do mjesta izvršenja krivičnog djela i s kojim su planirali da ga napuste, a u kojem su pronađeni otuđeni predmeti.



Istog dana, na osnovu naredbe Osnovnog suda Bosanska Gradiška, izvršen je pretres kuće koju u Banjoj Luci koristi S.Z. te pronađeni i oduzeti francuz ključ, elzet brava s ključem, namjenski alat za provaljivanje brave-lomač, odvijači i mobilni telefoni.



Također, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi R.J. te oduzeta digitalna kamera, digitalni foto aparati, digitalna vaga, četrnaest ručnih muških i ženskih satova, plinski pištolj marke "kolt" i za koje se sumnja da potiču iz drugih krivičnih djela izvršenih na području CJB Banja Luka.



Nezvanično, uhapšeni su Sead Zejnilović i Radan Jakovljević.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook