VIKEND U ZNAKU DOMAĆIH SPECIJALITETA

Kuhari u akciji: 3. Internacionalni Sarajevo Gastronomy Festival 'Bosanski dukat' u hotelu Holliday

Biznis Klub28.11.14, 10:57h

Kuhari u akciji: 3. Internacionalni Sarajevo Gastronomy Festival 'Bosanski dukat' u hotelu Holliday
Manifestacija de se održati u hotelu Holiday u Sarajevu i trajat će u periodu od 28. do 30. novembra, sa svečanim otvaranjem u subotu 29. novembra u 15 sati


Udruženje gastronoma „Gastro kutak“ iz Sarajeva ove godine organizuje 3. International Sarajevo Gastronomy Festival „Bosanski dukat“ 2014.


Manifestacija de se održati u hotelu Holiday u Sarajevu i trajat će u periodu od 28. do 30. novembra, sa svečanim otvaranjem u subotu 29. novembra u 15 sati.

 

Treći International Sarajevo Gastronomy Festival „Bosanski dukat“ 2014. predstavlja trodnevnu manifestaciju u okviru koje SE očekuje učešće preko 15 zemalja sa najmanje 150 kuhara - takmičara. Takmičenje će se održavati u kongresnoj sali hotela Holiday u Sarajevu.

pozivnice-final-01


Ove godine se uvodi jedna nova disciplina takmičenja predviđena za učenike Ugostiteljskih škola iz BiH i regiona, čime se želi unaprijediti i obogatiti gastro kultura na ovim prostorima.


Vještine kuhara bodovat će stručni žiri sastavljen od vrhunskih kuhara, gastronoma i poznavaoca kulinarskih umijeća iz Bosne i Hercegovine i inostranstva. Cilj ovog takmičenja jeste promocija domaće gastro ponude, domaće prehrambene i vinske industrije kao i
proizvodnje općenito (mliječne, mesne, pekarske i dr.).


Za vrijeme održavanja ove trodnevne manifestacije, očekuje se preko 1.000 posjetilaca i učesnika.

 

(DEPO PORTALO/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook