Nožem ubila nevjenčanog supruga

Enisa Eminović nakon priznanja krivnje osuđena na pet i po godina zatvora

Hronika27.11.14, 16:27h

Enisa Eminović nakon priznanja krivnje osuđena na pet i po godina zatvora
Izricanjem zatvorske kazne u trajanju od pet godina i šest mjeseci danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo okončan prvostepeni postupak protiv Enise Eminović okrivljene za ubistvo nevjenčanog supruga Smaje Hadžimusića 1. aprila u Sarajevu.

 



Nepravomoćna presuda izrečena je nakon zaključivanja dokaznog postupka Tužiteljstva, te priznanja okrivljene Eminović da je počinila krivično djelo za koje se tereti.



Sud je prilikom izricanja presude u ovom predmetu uzeo u obzir olakšavajuće okolnosti, odnosno činjenicu da okrivljena ima maloljetno dijete (dvoipogodišnju djevojčicu), da nije osuđivana i da je i sama pogođena posljedicom krivičnog djela.



Okrivljenoj Enisi Eminović ukinut je pritvor kako bi mogla biti s djetetom do pravomoćnosti presude, odnosno upućivanja na izdržavanje izrečene zatvorske sankcije.



U optužnici se navodi da je do teškog ranjavanja sa smrtnim ishodom došlo 1. aprila u stanu, vlasništvo Aldijana Dajidžića, u sarajevskoj ulici Sutjeska, na broju 22, gdje je Eminović, nakon verbalnog sukoba, Hadžimusiću nožem zadala ubodnu ranu u predjelu srca, usljed čijih posljedica je on preminuo.



Prema medijskim navodima u vezi s ovim slučajem, Eminović, Hadžimusić i Dajidžić odranije su poznati policiji. Svađi, a potom i fizičkom sukobu/naguravanju nevjenčanih supružnika, s tragičnim epilogom, navodno je prethodilo konzumiranje narkotičkih sredstava.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook