FOTO/ KOMFOR SA STILOM

Luksuz u centru Sarajeva: Pogledajte kako izgleda novi hotel 'Opal Home' u srcu Starog Grada

Biznis Klub27.11.14, 14:09h

Luksuz u centru Sarajeva: Pogledajte kako izgleda novi hotel 'Opal Home' u srcu Starog Grada
Novi sarajevski hotel nalazi se u kategoriji 4****, a raspolaže sa 12 komfornih i kvalitetno opremljenih soba, odnosno 22 ležaja

 

Sarajevo je od danas bogatije za još jedan hotel - 'Opal Home', novi dragulj u hotelijerstvu smješten u strogom centru Sarajeva - u neposrednoj blizini muzeja „Despića kuća“, 50- ak metara od hotela 'Europa'.


Hotel 'Opal Home' je dio 'Opal grupe' iz Bihaća i idealan je za poslovne turiste, ali i za sve one koji žele da otkriju tajne i ljepote Sarajeva. Izgrađen je 2014. godine i nalazi se u kategoriji 4****, a raspolaže sa 12 komfornih i kvalitetno opremljenih soba, odnosno 22 ležaja.


- Iskoristiti ću priliku da se prvo zahvalim svojoj porodici na neizmjernoj podršci i razumijevanju. Također, moram se zahvaliti svojim consultantima, arhitektima, izvođačima i svima koji su učestvovali i na bilo koji način podržali ovaj uspješni projekat, izjavio je gospodin Haris Ćoralić predsjednik uprave Opal commerce d.o.o.


Hotel Opal Home**** je namijenjen za smještaj poslovnih turista, ali i za smještaj porodica kojima je potreban odmor od stresne svakodnevnice, za sve one koji žele duže boraviti u Sarajevu, te za one kojima je potrebna veća privatnost od one koju nude veliki hoteli.

 
U sklopu hotela nalazi se restoran 'Preferito', koji gostima nudi ukusnu i raznovrsnu mediteransku kuhinju.


- Sa velikim zadovoljstvom smo prihvatili da budemo saradnici Opal grupe iz Bihaća na ovako interesantnom projektu. Hotel Opal Home**** je koncipiran kao boutique hotel, a mi smo radili na izradi strategije poslovanja, treningu osoblja i na odabiru dobavljača. Sarajevo je zaista u pravom smislu riječi dobilo još jedan hotelski dragulj u srcu grada, izjavio je Amer Ćorić iz kompanije "Dubos" doo, koja je na ovom projektu bila angažovana kao glavni konsultant.

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook