VIDEO/ Posljedice bile kobne

Smrtonosni udarac: Igrač kriketa umro nakon što ga je loptica pogodila u glavu

Hronika27.11.14, 10:53h

Smrtonosni udarac: Igrač kriketa umro nakon što ga je loptica pogodila u glavu
Philip Huges preminuo je dva dana nakon što je dobio udarac u glavu

Australijski igrač kriketa Philip Huges preminuo je danas od posljedica zadobivenih udarcem loptice u glavu tokom utakmice u Sidneyju, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Dvadesetpetogodišnji Philip Huges koji je igrao za tim Južne Australije dobio je udarac u glavu lopticom za vrijeme utakmice koja se igrala u utorak. Odmah je prebačen u bolnicu Svetog Vincenta u Sidneju i podvrgnut operaciji.

 

Kriket Australija, upravno tijelo za profesionalni kriket u zemlji, danas je izdalo saopćenje za javnost u kojem je ljekar tima Peter Bruckner saopćio da je Huges preminuo.

 

"Dužnost mi je saopćiti da je Philip Huges preminuo. Nakon operacije u utorak nije došao svijesti. Nije osjećao bol prije nego što je preminuo i bio je okružen porodicom i bliskim prijateljima", saopćio je Bruckner.

 

"Philipa se svi sjećaju kao bistrog i oštrog mladića koji je imao zarazan osmijeh. Upoznali smo se s njim kao sa izvanrednim juniorom prije više od jedne decenije", izjavio je Andrew Jones izvršni direktor Kriketa Novog Južnog Velsa, države na zapadnoj obali Australije.

 

Uprava Asocijacije kriketa Sidney danas je donijela odluku da se u znak sjećanja na preminulog igrača 29. novembra neće održati planirane utakmice.

 

 

(AA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook