Kanton Sarajevo u posljednja 24 sata

Mladić izboden nožem, u dvorištu kuće eksplodirala kašikara, opljačkane dvije prodavnice...

Hronika26.11.14, 12:04h

Mladić izboden nožem, u dvorištu kuće eksplodirala kašikara, opljačkane dvije prodavnice...
Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu ljekari konstatirali teške tjelesne povrede opasne po život

Noćas oko 00.30 sati, obaviještena je Četvrta Policijska uprava (IV PU) da je u ulici Ibrahima hafiza Riđanovića, općina Ilidža, nepoznata osoba ubola nožem G.Đ., rođenog 1991. godine, nastanjenog u Sarajevu.

 

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu ljekari konstatirali teške tjelesne povrede opasne po život. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavnju navedenog krivičnog djela, jutros je slobode lišen H.A., rođen 1994., nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teške tjelesne povrede. Nastavlja se rad na potpunom dokumentovanju opisanog događaja.

 

AKTIVIRANA RUČNA MOMBA U DVORIŠTU KUĆE NA ILIDŽI

 

U utorak 25. novembra oko 21.35 sati, obaviještena je IV PU da je u ulici Tukovi, općina Ilidža, u dvorištu kuće vlasništvo K.S. iz Sarajeva, aktivirana ručna bomba, tzv. "kašikara". Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je došlo do oštećenja na kući, garažnim vratima i putničkom motornom vozilu marke "fiat brava", koje se nalazilo parkirano u garaži. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

 

Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

 

RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM U PRODAVNICI "DENI-PROM"

 

U utorak oko 19.30 sati u ulici Miševići, općina Hadžići, dvije nepoznate osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici "Deni - Prom". Tom prilikom nepoznate osobe su uz prijetnju pištoljem otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

 

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

 

RAZBOJNIŠTVO U PRODAVNICI "SM COMPANY"

 

U utorak oko 17.20 sati u ulici Pehlivanuša, općina Centar Sarajevo, nepoznata osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici "SM Company". Tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

 

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

 

ŠESNAEST 16 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

 

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 16 saobraćajnih nezgoda od toga 15 sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno devet vozača, četiri osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet neregistriranih motornih vozila, saopćeno je iz MUP-a KS.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook