Federalni premijer odlučan

Nikšić: Vlada mora raditi bez obzira na sve!

Front26.11.14, 09:57h

Nikšić: Vlada mora raditi bez obzira na sve!
Vlada mora raditi bez obzira na sve. Čude me izjave pojedinih političkih dužnosnika koji se, eto, šokiraju što Vlada radi, jer bismo mi sad prema njihovom mišljenju valjda svi trebali otići kući i pustiti da sve stane, da nema penzija, invalidnina, plaća dok se neko ne dogovori oko nove koalicije - izjavio je federalni premijer Nermin Nikšić u intervjuu za Oslobođenje.

 



Dodaje da je svjestan političkih odnosa i neke stvari ne stavlja na dnevni red, jer ne želi nametati bilo kakvu politiku novoj vladi.



- Podsjetio bih da smo prema ocjeni misije MMF-a, bili Vlada koja je vodila odgovornu fiskalnu politiku i tako ćemo se ponašati sve do izbora nove vlade. Kada je u pitanju budžet, Vlada FBiH je svoj posao uradila i budžet se nalazi u Parlamentu.



Teško je sada reći kada će Parlament FBiH biti konstituisan, a tu prije svega mislim na Dom naroda, te hoće li biti volje da se budžet usvoji. U svakom slučaju, budžet je temeljni akt za djelovanje svake vlade i nadam se da će neka nova vlada biti formirana što prije kako bi eventualno mogla uraditi korekcije budžeta u skladu sa nekom svojom vizijom. Međutim, teško da ima prostora za neke radikalnije izmjene tako da će budžet za 2015. biti sigurno jako sličan ovome što je predloženo bez obzira na to kada bio usvojen, a najbolje bi bilo da to bude što prije - kazao je Nikšić.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook