PREŠLI SVE GRANICE

Navijači Galatasaraya prijete novim ubistvima Srba: Šokantni transparent zgrozio Srbiju

Hronika24.11.14, 13:55h

Navijači Galatasaraya prijete novim ubistvima Srba:  Šokantni transparent zgrozio Srbiju
Tko je sljedeći na redu? - pitaju se navijači Galatasaraya nakon što su u petak uoči košarkaške utakmice s Crvenom zvezdom ubili pripadnika Delija, Marka Ivkovića (25) iz Zemuna, inače rođenog Zadranina

Naime, fotografija transparenta s ovom porukom počela se širiti društvenim mrežama. Na njemu su i jasno označili s kim bi se željeli dalje obračunati.

 

Pored Delija je stavljana kvačica (što bi trebalo značiti da su s njima završili), a dalje najavljuju obračune s navijačima Olympiakosa (Gate 7), te navijačima Partizana (Grobari) i CSKA.

 

Ovo ubojstvo diglo je Srbiju na noge, a činjenica da su navijači Galatasaraya zviždali tijekom minute šutnje za ubijenog navijača zasigurno neće pomoći smirivanju situacije.

 

Tragedija je dignuta na dodatnu, zapaljivu političku razinu, pa i ponovno uzburkao povijesne razmirice između dviju zemalja.

 

View image on Twitter

 

Premijer A leksandar Vučić zvao je svog kolegu Ahmeta Davutoglua, a srbijanski konzul Istambulu rekao je da “u vrijeme kada se Srbiji zabija nož sa svih strana, u Turskoj je zabijen nož u srce navijača iz Srbije”.

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook