Demokratska fronta odgovara Našoj stranci

BiH nije od Marijin Dvora do Kozije ćuprije!

Front24.11.14, 08:53h

BiH nije od Marijin Dvora do Kozije ćuprije!
Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo izražava iznenađenost "kratkovidnošću istaknutih članova Naše stranke koji svojim izjavama dovode u pitanje iskrenu želju naše kantonalne organizacije za saradnjom".

 


- Naime, na prvom službenom sastanku održanom prošle sedmice u Sarajevu dvije delegacije su dogovorile da nastave razgovore o konkrentim programskim rješenjima. I umjesto da dobijemo obećani program, DF od rukovodstva Naše stranke dobija kratku SMS poruku o prekidu razgovora nakon koje slijedi niz neutemeljenih, i ako ćemo biti krajnje iskreni, amaterskih izjava koje su suprotne stavovima Naše stranke iznesenim na sastanku dvije delegacije - navodi se u saopćenju KO DF Sarajevo.


KO DF Sarajevo, kaže se u saopćenju, djeluje unutar političke organizacije koja ima podršku građana širom BiH.


U saopćenju se podsjeća da je DF druga najveća stranka iz FBiH u Parlamentu BiH i da ima obavezu prema građanima pokušati uraditi sve da bi svoj program predstavili ostalim potencijalnim partnerima na niovu BiH.


- S obzirom na visok koalicioni kapacitet DF-a, odlučili smo da podršku građana pretvorimo u konkretan i mjerljiv napredak na putu ka NATO i EU članstvu tako što ćemo potencijalnim partnerima predstaviti niz preduslova za ulazak u vlast. S obzirom na delikatnost situacije u kojoj se BiH trenutno nalazi, i šansu koja se pruža da nakon osam godina zastoja napravimo dva ogromna iskoraka ka NATO i EU članstvu, prioritet DF-a je izostavljanje retrogradnih političkih organizacija iz državne vlasti kako bi otkočili put BiH ka euroatlantskoj porodici nacija - ističe KO DF Sarajevo.


Naš princip, kaže se na kraju saopćenja KO DF Sarajevo, nije kritika bez ijednog učinjenog poteza bilo koje stranke u vladama koje će tek biti formirane s našim ili bez našeg učešća.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook