Novi zločin

Izraelska vojska ubila Palestinca duž granice s pojasom Gaze

Front23.11.14, 13:23h

Izraelska vojska ubila Palestinca duž granice s pojasom Gaze
Palestinsko ministarstvo zdravstva saopćilo je da su izraelske snage u nedjelju ubile Palestinca na sjeveru pojasa Gaze, što predstavlja prvu žrtvu od okončanja 50-dnevnog rata u Gazi u augustu

Izraelska vojska nije imala nikakvog trenutnog komentara.

 

Ministarstvo je identifikovalo ubijenog kao Fadela Mohammeda Halawu (32), i navodi da su ga ubili vojnici istočno od izbjegličkog logora Jabalya, prenosi Reuters.

 

Jedan od članova Halawine porodice izjavio je da je on tragao za kanarincima koji imaju gnijezda na stablima u blizini izraelske granice i da imaju visoku cijenu na tržištu u pojasu Gaze.

 

Izrael je odredio područja u blizini svoje granice s pojasom Gaze kao "zone zabrane kretanja" za Palestince, pozivajući se na brige da bi militanti mogli podmetati bombe ili špijunirati izraelske patrole.

 

Više od 2.100 Palestinaca, od kojih su većina civili, ubijeno je tokom rata u Gazi, sudeći po palestinskom ministarstvu zdravstva.

 

Izrael je saopćio da je na njegovoj strani ubijeno 67 vojnika i šest civila u raketnim i drugim napadima Hamasa i ostalih militantih grupa.

 

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook