NAKON ŠTO SU PROTIV DINAMA ODBILI IZAĆI NA TEREN

Spektakl u Splitu: Na hiljade navijača iz BiH i čitave Dalmacije dočekalo igrače Hajduka

Sport23.11.14, 09:02h

Spektakl u Splitu: Na hiljade navijača iz BiH i čitave Dalmacije dočekalo igrače Hajduka
Oko 8 tisuća navijača dočekalo je u Poljudu nogometaše Hajduka nakon neodigrane utakmice s Dinamom u Maksimiru

Navijači su se došli zahvaliti hajdukovcima što su se s njima solidarizirali i što nisu odigrali utakmicu kad već svi navijači Hajduka nisu mogli na Maksimir. Okupljanje na Poljudu počelo je oko 20.20 kada je na sjevernu tribinu nahrlilo oko 2000 navijača. Za dvadesetak minuta bilo ih je već dvostruko više a svi su iz razglasa pratili pjesme "Ništa kontra Splita" i "Dalmatinac sam". Desetak minuta prije 21 sat upaljene su baklje, pjevale su se pjesma na račun Šukera, Mamića i HNS-a te se skandiralo "Ovo je Hajduk". Pred navijače na sjevernoj tribini oko 21 sat došao je Ivo Bego nekadašnji igrač Hajduka koji se na proljeće u Poljudu u svečanoj loži sukobio s Dinamovim gazdom Zdravkom Mamićem. Navijači su ga pozdravili a to je bila samo uvertira u ono što slijedilo.

 

Momčad Hajduka na stadion je došla u 21.12, a u 21.25 su igrači bez trenera Igora Tudora izašli na centar igrališta. Tada su se na sjeveru upalile baklje, taj dio tribina gorio je kao da je Hajduk upravo postigao pogodak u nekoj važnoj utakmici. Potom su se navijači uputili put sjevera gdje su učestalim pljeskom nagrađivali jedni druge. Na pljesak s tribina, pljeskom su uzvraćali igrači. Na brzinu je inscenirana i minuta šutnje za Vukovar. Igrači su bili na terenu mirni a onda je sa sjevera odzvanjalo "Vukovar, Vukovar".

 

Potom su se igrači malo slikavali sa svojim mobitelima, da im ostane uspomena s ovog nesvakidašnjeg dočeka. A onda su na poziv navijača "Dođite ovamo" igrači došli skroz do ograde sjeverne tribine. Nakon toga su skandirali svome miljeniku Milevskome te mu je sa sjeverne tribine na tartan stazu bačen šal kojim se Milevskij zaogrnuo. Milevskij je bio u čudu koliko ga Torcida voli pa im je i on pljeskom uzvratio. Cijela "fešta" u Poljudu s igračima na terenu trajala je 15-ak minuta, a potom su se Bijeli uputili natrag u utrobu stadiona, a navijači su se nakon još par minuta skandiranja razišli po gradu.

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook