DEPO TIP/NOVE IDEJE NA BH TRŽIŠTU

Tapete Bar u centru Sarajeva

Biznis Klub22.11.14, 22:32h

 Tapete Bar u centru Sarajeva
Re:Design je firma koja već četiri godine posluje u BiH i dio su koncepta Loft Home Designa. Specijalizirani su za modni dizajn i implementaciju noviteta na polju unutrašnjeg dizajna. Svoju poslovnicu imaju na Baščaršiji, no nedavno su u sarajevskom BBI centru otvorili Tapete Bar- jedinstveni koncept prodaje tapeta na našem tržištu

 

 

U bogatoj ponudi Re:Designa zastupljen je kompletan program za unutrašnje i vanjsko uređenje- dekorativne tkanine, mebl štofovi, tkanine za vanjsku upotrebu, zidne obloge, tapete, ćilimi, itisioni, namještaj i asesoari. Eksluzivni su zastupnik vodećih svjetskih proizvođača obloga i tkanina: AS Creation, Architects Paper, Komar, Designer Guild…


Firmu su prije skoro četiri godine pokrenule arhitektica Dina Šiber i stilistica Gordana Miladinović.

 

“Mi radimo uvoz materijala za opremanje enterijera, zavjese, mebl štofovi, ćilimi, zidne tapete… Pored toga imamo i usluge samog dizajna, ali i projektovanja” počinje svoju priču za Decor In portal Dina Šiber.

 

tapete-bar2

 

Sa svojim materijalima uspjeli su se za vrlo kratko vrijeme probiti na bh. tržište. Najveći razlog je u tome što nabavljaju samo kvalitetnu robu, iz Velike Britanije, Njemačke, Austrije, što klijenti u BiH cijene.

 

“Do sada nam je sjedište cijele firme bilo u radnji na Baščaršiji, no sada razdvajamo prodaju i usluge. Zbog toga smo i otvorili maloprodaju zidnog programa Tapete Bar u BBI centru.To je koncept gdje vi možete kupiti i pogledati preko 10 000 uzoraka tapeta i imati ih ili sutra ili za 15 do 20 dana. Pored toga dobijate savjetovanje o izboru zidnih obloga”, priča Dina, te dodaje da im je cilj da tu franšizu prošire i na druge shoping centre i u druge gradove.

 

tapete-bar3


No zanimljivo je da Re:Design nudi i usluge kao što je Kupi ideju: “Mišljenja smo da jako puno ljudi hoće da ima fin enterijer u svom domu, mada nema previše novaca. Tako da mi nudimo uslugu iznajmljivanja arhitekte na dva sata i to košta samo 80 KM. Tako vam dođe arhitekta i na licu mjesta riješi vaš enterijer“.

 

Ova firma uskoro otvara prostor koji će biti dizajnerska platforma i zvaće se HIVE.


“Ta firma će u stvari biti design hub, odnosno mjesto koje će okupljati  sve vrste dizajnera (fashion, make up, arhitektura, grafički dizajn..). Sve njihove talente ćemo da koristimo na području Bosne i Hercegovine, ali i šire”.


DECOR IN PORTAL/DEPO PORTAL


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook