NI SVJESNI NISTE KOLIKO UTIČE NA VAS

Šta se dešava ako vodite ljubav tri puta nedjeljno, često gledate erotske filmove, redovno se mazite…?

DEPO PLUS22.11.14, 18:19h

 Šta se dešava ako vodite ljubav tri puta nedjeljno, često gledate erotske filmove, redovno se mazite…?
Koliko god da imate iskustva o seksu i mislili da ste upućeni u sve, ipak postoje neke sitnice za koje smo sigurni da niste čuli… Na primjer, da li ste znali da ljudi koji vode ljubav najmanje tri puta nedjeljno izgledaju i do sedam godina mlađe?

Dalje je interesantno da žene koje nisu u vezi više privlače zauzeti nego slobodni muškarci. Muškarci i dame koji redovno gledaju erotske filmove sa svojim partnerom slobodniji su po pitanju seksualnosti i otvoreniji su za želje partnera u krevetu.

 

Parovi koji se redovno maze imaju osam puta manje šanse za depresiju od parova koji se, recimo, ljube samo za vrijeme seksa. 53 posto žena je bar jednom u životu koristilo vibrator. Žene koje redovno vježbaju imaju bolju cirkulaciju i u genitalnom području, pa su samim tim i zadovoljnije seksualnim životom.

 

Nošenje potpetica od 10 cm pospješuje snagu karličnih mišića, što znači da žene koje često nose štikle lakše doživljavaju orgazam.

 

Žene koje redovno masturbiraju takođe lakše postižu orgazam prilikom seksa. Globalno istraživanje pokazalo je kako oralni seks najčešće konzumiraju stanovnici Austrije, dok su se Nijemci pokazali kao najgori ljubavnici kada su seksualne vještine u pitanju.

 

Parovi koji u spavaćoj sobi nemaju televizor u prosjeku vode ljubav 50 posto više od parova koji ga u sobi imaju. Stručnjaci tvrde da redovan seks pomaže u borbi protiv migrene.

 

 

(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook