VIDEO/ ODGOVOR NA UDARCE POLITIČKIH PROTIVNIKA

Izetbegović: Halalim svima za sve što je bilo i za ono što će biti - neću se svetiti!

Front21.11.14, 22:58h

Izetbegović: Halalim svima za sve što je bilo i za ono što će biti - neću se svetiti!
Povodom 19-godišnjice potpisivanja Dejtonskog sporazuma, gost Centralnog dnevnika na Face TV bio je Bakir Izetbegović koji se u šesdesetominutnom intervjuu dotakao brojnih političkih pitanja, ali i svojih političkih rivala

Pobjednik za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda na ovogodišnjim izborima i prvi čovjek SDA na početku razgovora osvrnuo se na datum kada je konačno potpisan mir u Bosni i Hercegovini i prisjetio se momenata koji se vezuju za pristanak Alije Izetbegovića na novu sudbinu iskrvarene zemlje.

 

Govorio je potom o "stvarnom odnosu Turske prema Bosni i Bošnjacima", a zatim i o brojnim i brutalnim napadima koje su mu servirali politički protivnici posljednjih mjeseci. Komentarišući niske predizborne udarce, Izetbegović je poručio:


- Moja pobjeda je najbolja osveta onima koji su me napadali. Neću se svetiti... Halalim svima za sve što je bilo i za ono što će tek biti.


Izetbegović se komentarisao i formiranje nove kantonalne, federalne i državne vlasti, međustranačke dogovore, te pregovore sa Čovićem i Dodikom.


Iznio je svoj stav o Safetu Sušiću i odlasku sa klupe Zmajeva, a osvrnuo se i na ekonomski kolaps u državi, u čiji oporavak čvrsto vjeruje, te pojasnio:


- Imamo sada jedan momentum koju nam otvara mogućnost za značajan ekonomski iskorak...


Govoreći o svojim političkim protivnicima, Izetbegović je iznio mišljenje o Zlatku Lagumdžiji, za koga kaže da je 'izuzetno kvalitetan političar, ali previše arogantan", na šta mu je, kako tvrdi, više puta ukazivao:


- Govorio sam mu da smanji aroganciju, da ne radi to što radi, da prihvati koaliciju sa HDZ-om prije četiri godine, da ne odbacuje SDA, ali razišli smo se... Bilo je to nakon jednog sastanka u mojoj kancelariji.


Pogledajte video i kompletan intervju...

 

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook