NOVE PROVOKACIJE

Šešelj: Pomažem Josipoviću u predizbornoj kampanji, a Vesnu Pusić cijenim zbog četničkog pedigrea

Hronika21.11.14, 16:52h

Šešelj: Pomažem Josipoviću u predizbornoj kampanji, a Vesnu Pusić cijenim zbog četničkog pedigrea
– To je vrsta crva koji živi u zemlji i na njega se najefikasnije love somovi. Ja sam bacio durdubak, somovi su se upecali – i što sad? – kazao je Šešelj

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u intervju Srni koji prenose srpski mediji kazao je da su se, u vezi s priopćenjem u kojem je četnicima čestitao godišnjicu "oslobođenja Vukovara", "Hrvati zaletjeli kao 'som na durdubak'", što bi značilo da su "zagrizli udicu".

 

– To je vrsta crva koji živi u zemlji i na njega se najefikasnije love somovi. Ja sam bacio durdubak, somovi su se upecali - i što sad? – kazao je Šešelj i dodao da je priopćenje namjerno poslao samo na hrvatske redakcije. Vođa radikala kazao je da njegov povratak i istupi "čak pomažu predsjedničkoj kampanji Ive Josipovića", a za hrvatsku ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić navodi da je njegova "najdraža hrvatska političarka". Tvrdi da ministricu zna "još iz disidentskih dana te je cijeni zbog njezinog četničkog obiteljskog pedigrea".

 

"Alternativa podjeli BiH jest da se cijela vrati u sastav Srbije"

 

Tvrdi da se "ponaša sasvim normalno, da radi svoj posao i da se neće dobrovoljno vratiti u Haag". Tužit će Haaški sud jer mu je uskratio 12 godina normalnog života. Rekao je da su prvi rezultati zdravstvenih pregleda pokazali da ima karcinom na jetri. – To nisu veliki karcinomi. Otprilike dva mjeseca će trebati da bi vidjeli je li potrebna operacija ili je to moguće suzbiti kemoterapijom – objasnio je Šešelj i dodao da "nema bolje medicine od politike".

 

Vođa radikala dokazuje da se nije odmaknuo od politike '90-ih i navodom da BiH nikada neće moći funkcionirati kao normalna država te će se podijeliti. – Jedina alternativa podjeli BiH jest da se cijela vrati u sastav Srbije, ali budući da je to iluzorno očekivati, očigledno je da će doći do podjele".

 

 

 

(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook