VAŽNA PORUKA NAJLJEPŠE KRALJICE NA SVIJETU

Prva dama Jordana: 'Islam nam je otet od ekstremista na jedan brutalan način i vrijeme je da ga vratimo'

Hronika21.11.14, 16:13h

Prva dama Jordana: 'Islam nam je otet od ekstremista  na jedan brutalan način i vrijeme je da ga vratimo'
'Naša šutnja je najveći poklon militantima Islamske države. Mi smo suučesnici njihovog uspjeha. U tijeku je napad na naše vrijednosti i moramo se tome suprotstaviti. Islam nam je otet na jedan brutalan način i vrijeme je da ga vratimo"' upozorila je kraljica Jordana Rania al-Abdulah, piše Independent.

Džihadisti putem društvenih medija šire okrutnu propagandu putem stravičnih videa i fotografija ubojstava, regrutiraju nove borce da se pridruže njihovom kalifatu - kraljica Jordana upozorava da se na to mora puno žešće reagirati. 'Ekstremisti koriste društvene mreže za preoblikovanje prirode naše vjere i religije. Otimaju nam identitet. To rade svim Arapima, ali i ostatku svijeta,' upozorila je.

 

Kraljica je naglasila važnost obrazovanja poručivši: "Ne čudi li vas zašto su Boko Haram, talibani i IS tako preplašeni žena s knjigom u rukama?!". "Kad tražim kvalitetno obrazovanje za sve, tada mislim baš na sve - i na muškarce i na žene. Obrazovane djevojke jačaju gospodarstvo njihovih država te više i bolje skrbe o zdravlju i odgoju djece. Znam da reforma obrazovnog sustava nije jeftina ali znajmo da je cijene ignoriranja istog puno, puno viša", rekla je između ostalog poznata kraljica Rania.

 

Rania nije samo kraljica, majka i supruga, već i jedna od najljepših svjetskih 'prvih dama', što je 2011. godine i službeno potvrđeno izborom Harpers and Queen magazina.

 

(dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook