Potpredsjednica SDP-a Lidija Korać o izboru novog rukovodstva stranke

Žena (ne) može zamijeniti Zlatka: Nisam se kandidirala, jer društvo nije zrelo za ženu

Front21.11.14, 08:30h

Žena (ne) može zamijeniti Zlatka: Nisam se kandidirala, jer društvo nije zrelo za ženu
U Sarajevu je jučer zasjedalo Predsjedništvo SDP-a BiH, baveći se pripremama za predstojeći Glavni odbor stranke 29. novembra i vanredni kongres 6. decembra na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo partije.

 

 

Jučer se nije razgovaralo o kandidatima za novog šefa SDP-a, a nakon završetka sjednice većina članova je tvrdila kako još ne zna ko je u trci za nasljednika Zlatka Lagumdžije, piše Oslobođenje.

 

Danas je zakazana sjednica Kadrovske komisije, a potpredsjednica SDP-a Lidija Korać napominje da je jučer istekao rok za kandidature.

 

- Ja se nisam kandidirala. Ako me čak neko i predloži, ja kandidaturu neću prihvatiti, jer smatram da u SDP-u postoje članovi koji zasigurno imaju bogatije političko iskustvo, a i nismo društvo koje je sazrelo za ženu, ističe Korać.

 

Predsjedavajući Kadrovske komisije Alija Behmen kaže kako će se danas razmatrati izbor delegata za Kongres, kandidata za Glavni odbor i šefa stranke.

 

- Za očekivati je veliki broj kandidata. Dabogda ih bilo 20, dodaje Behmen.

 

Lagumdžija najavljuje narednu sjednicu Predsjedništva za sedam dana. Postoji, dodaje, veliki broj kandidata o kojima se u javnosti manje-više zna, ali se čeka njihov pristanak. Kaže i da su kandidati dužni pripremiti program iz dva segmenta, šta misle raditi sa samom partijom, a šta po pitanju budućnosti BiH, ekonomskih reformi i vladavine prava.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook