VIDEO/ Nakon šest mjeseci testiranja

I Instagram je 'pokleknuo': Uveo video reklame

Tehno31.10.14, 19:30h

I Instagram je 'pokleknuo': Uveo video reklame
Video reklame postale su važan dio mobilnog oglašavanja, prošle godine uveli su ih i konkurenti Tumblr i Snapchat, pa je vjerovatno bilo samo pitanje dana kada će isto napraviti i Instagram

Reklame nisu novost na Instagramu, ali video reklame jesu. Nakon šest mjeseci testiranja, i Instagram je uveo oglašavanje putem videa u trajanju od 15 sekundi, prenosi ADWEEK.

 

Jedan od prvih oglašivača je Disney, koji promovira svoj film "Big Hero 6". "Željeli smo napraviti veliki iskorak u promociji filma 'Big Hero 6', jako smo uzbuđeni zbog videa", rekao je Anthy Price iz ureda za odnose s javnošću kompanije Disney.

 

Prvi oglašivači, uz Disney, su i kompanije Activision, Lancome, Banana Republic i CW.

 

Lancome ovim putem oglašava novi miris i maskaru. "Nije to baš bila teška odluka. Željeli smo odgovoriti na izazov i biti među prvima koji će se oglašavati na ovaj način", rekao je Brian Chang iz kompanije Lancome.

 

Video reklamu na Instagramu, u trajanju od 15 sekundi, izbacio je i Activision. "Ovo je važan dio marketinga. Naša ciljana publika je mobilna generacija, a Instagram je platforma mobilne generacije", rečeno je iz te kompanije.

 

Video reklame postale su važan dio mobilnog oglašavanja, prošle godine uveli su ih i konkurenti Tumblr i Snapchat, pa je vjerovatno bilo samo pitanje dana kada će isto napraviti i Instagram.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook