Jeste li ga vidjeli?

Potraga za dječakom: U Velikoj Kladuši nestao 14-godišnji Dino Galijašević

Hronika30.10.14, 20:30h

Potraga za dječakom: U Velikoj Kladuši nestao 14-godišnji Dino Galijašević
Jučer oko 17 sati u okolini Velike Kladuše dječak Dino Galijašević (14) izgubio je svaki kontakt sa svojom porodicom, prenosi novinska agencija Patria.

 


Nakon nekoliko sati tokom jučerašnjeg dana, oko 20 sati, pokrenuta je akcija traženja. Roditelji su prvo kontaktirali sve prijatelje i obišli mjesta gdje bi Dino mogao biti. Nažalost bezuspješno, te su roditelji otišli u Policijsku stanicu i prijavili nestanak.


Međutim, pravilo policije je takvo da mora proći 48 sati od nestanka da bi oni mogli pokrenuti akciju.
 

- Dino nije osoba koja bi uradila nesto slično, uvijek bi se javljao ili rekao gdje je i kod koga je. Još jedna bitna stvar je ta da Dino nije osoba koja bi sjela u nepoznato auto, u više navrata odbijao je da sjedne i sa prvim komšijama. Mirno je dijete koji je imao svu pažnju roditelja i nije imao nikakvu obavezu osim škole. Njegovo ponašanje nije nikad ukazivalo da bi uradio neki nedoličan čin, Dino je pomalo zatvorena osoba nije puno kontaktirao sa ljudima niti je volio da se druži sa puno ljudi. U školu je išao uvijek sam i vraćao se sam – kažu iz porodice.


Porodica Galijašević moli da ukoliko bilo ko ima kakvu informaciju da javi na konktakt telefon 060 082 270 ili 061 718 714. 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook