KONAČNO OTKRIVENO

Decenijska tajna: Upoznajte specijalaca koji je ubio najtraženijeg teroristu svih vremena

Hronika30.10.14, 13:19h

Decenijska tajna: Upoznajte specijalaca koji je ubio najtraženijeg teroristu svih vremena
Američka televizija Fox News najavila je da će emitovati ekskluzivan intervju s pripadnikom specijalnih jedinica 'Mornaričke foke' koji je ubio Osamu Bin Ladena. I ranije su, međutim, pripadnici specijalnih jedinica američke vojske tvrdili da su ubili zloglasnog vođu Al Kaide, tako da ostaje nejasno ko je pravi ubica

Ovaj speijalac, poznat i pod nadimkom "Pucač" (The Shooter) prvi put će otkriti svoj identitet gotovo dvije i po godine nakon tajne misije iz Abotabada u kojoj je ubijen vođa Al Kaide i čovjek koji je organizovao napade od 11. septembra.

 

Iako se o "Pucaču" već neki detalji znaju, on će prvi put iznijeti iz prve ruke svjedočanstvo o svojoj obuci i dosad tajne detalje o tajnoj misiji "Neptunovo koplje", u kojoj je Bin Laden ubijen.

 

On će opisati i detalje o neočekivanom padu jednog od helikoptera, kao i čega su se specijalci te noći najviše plašili. On će prenijeti i sve detalje akcije koju su uživo iz Bijele kuće pratili Barack Obama i ostatak američkog rukovodstva.

 

U saopštenju "Foksa" navodi se da će "Pucač" otkriti kako su izgledali poslednji trenuci tada najtraženijeg teroriste svijeta, kao i šta se desilo neposredno prije nego što je umro.

 

(blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook