VIDEO/ ZASTRAŠUJUĆA INDOKTRINACIJE DJECE

Šestogodišnji dječak uzvikuje: Niko nije premlad da postane vojnik kalifata

Hronika30.10.14, 08:39h

Šestogodišnji dječak uzvikuje: Niko nije premlad da postane vojnik kalifata
Australsku javnost šokirale su snimke dječaka koji izvikuju retoriku usmjerenu protiv Zapada te mašu islamističkim zastavama u Sydneyju. Na snimci koju možete vidjeti niže priloženu jedan od protagonista je i šestogodišnji dječak

Skupina mladih muslimana iz Sydneyja optužena je za indoktrinaciju maloljetne djece, nakon što se pojavila video snimka njihovog novačenja održanog 2013. godine u lakembi.

 

Snimku je objhttp://admin.depo.ba/admin/articles/addavila televizija Seven Network, a na njoj četvorica dječaka u dobi od šest do 13 godina vitlaju zastavama, uključujući i zastavu Islamske države te povikuju da "nitko nije premlad da postane vojnik kalifata".

 

Dječaci pozivaju američkog predsjednika Baracka Obamu da "ide kvragu" te kažu da žele glavu sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

 

Australska ministrica vanjskih poslova, Julie Bishop, komentirala je snimku i rekla da bi se ta djeca trebala igrati na igralištu s prijateljima, a ne biti unovačena od strane neodgovornih odraslih osoba prema ideologiji i propovjedanju mržnje prema zemlji u kojoj žive, prenosi news.com.au.

 

Optužena skupina muslimana vodi udrugu Muslim Youth Project te navodno ima poveznice s Hizb ut-Tahrir grupom radikala koje je nedavno zbog ekstremizma prozvao i australski premijer Tony Abbott.

 

 

(dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook