U Bošnjačkom institutu

Koncert studenata Muzičke akademije u Sarajevu 31. oktobra

Kultura29.10.14, 10:52h

Koncert studenata Muzičke akademije u Sarajevu 31. oktobra
Koncert, na kome će se predstaviti studenti instrumentalnih odsjeka, čini samo dio bogatog programa kojeg Muzička akademija u Sarajevu poklanja bh. javnosti u okviru proslave 60. godišnjice svog postojanja

 

Posvećenost i odanost umjetnosti od strane Muzičke akademije u Sarajevu odavno daju rezultate u vidu podizanja kvaliteta muzičkog života Sarajeva. Jedan od zacrtanih ciljeva svakako jeste i stvaranje koncertne sezone koja bi svojim kontinuiranim djelovanjem glavnom gradu BiH obezbjedila muzički život na nivou evropskih i svjetskih metropola.  

 

Pozitivni utisci oko uspješne realizacije projekata poput 9. Međunarodnog simpozija „Muzika u društvu“ i Sarajevo Sonic Studia, nisu se još ni slegli, a Akademija već otpočinje s novim dešavanjima – ovaj put koncertnog karaktera. Naime,  koncert zakazan za petak, 31. oktobra u 19:30 časova u sali Bošnjačkog instituta organizira se u saradnji s renomiranom bh. koncertnom agencijom Sarajevo art, a predstavlja priliku za mlade talente koji će se potruditi publici prezentirati svoje umijeće.

 

Koncert, na kome će se predstaviti studenti instrumentalnih odsjeka, čini samo dio bogatog programa kojeg Muzička akademija u Sarajevu poklanja bh. javnosti u okviru proslave 60. godišnjice svog postojanja.

 

Kao što su slušatelji i redoviti posjetitelji koncerata Muzičke akademije u Sarajevu već i navikli, koncertni program biti će sadržajan i raznovrstan, a sačinjavat će ga djela velikana muzičke umjetnosti B. Marcella, F. Schuberta, N. Paganinia, J. Brahmsa, P. I. Čajkovskog,  C. Debussya,  F. Liszta, ali i savremenih kompozitora poput V. Ivanovića, N. J. Živkovića i G. Tudora. Repertoar koji pokriva nekoliko stilskih epoha omogućit će slušateljima kratki pregled muzičke prošlosti, ali i uvid u muzička dešavanja karakteristična za tokove ovovremene muzičke umjetnosti.  

 

Stoga ne preostaje ništa drugo do pozvati Vas da budete dijelom muzičkog događaja koji promovira mlade umjetnike, jer svojim prisustvom i sami doprinosite njihovoj afirmaciji, ali i naumu da obogate kulturni život Bosne i Hercegovine! Ulaz na koncert je besplatan!

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook