DEBITANSKI FILM REDITELJA I SCENARISTE VUKA RŠUMOVIĆA

Film Ničije dete osvojio nagradu publike 12. Zagreb Film Festivala

Mediji25.10.14, 21:07h

Film Ničije dete osvojio nagradu publike 12. Zagreb Film Festivala
Ničije dete, debitantski igrani film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića, u produkciji Miše Mogorovića, osvojio je HT Nagradu publike za najbolji dugometražni fiilm na 12. Zagreb Film Festivalu, koji se zvanično sutra završava (26. oktobar). Film je 19. oktobra otvorio program filmskog festivala u Zagrebu uz odlične reakcije publike, ali i puno pohvala u hrvatskim medijima

Nagrade 12. Zagreb Film Festivala biće uručene večeras (subota), ali Vuk Ršumović na žalost nije u mogućnosti da prisustvuje dodeli jer je trenutno gost Abu Dhabi Film Festivala gde se Ničije dete prikazuje takođe večeras u okviru selekcije New Horizons u društvu veoma kvalitetnih ostvarenja iz celog sveta.
 

Strana sa nagradama u okviru sajta Zagreb Film Festivala - http://zff.hr/hr/nagrade/pobjednici-12-zagreb-film-festivala
 

Direktor Zagreb Film Festivala Boris T. Matić o filmu Ničije dete je rekao:
„To je sjajan film inspiriran stvarnim događajem i napravljen u srpsko–hrvatskoj koprodukciji, odlično snimljen, režiran i odglumljen. Scenarist i redatelj Vuk Ršumović je uspio ovu fantastičnu priču ispričati na divan način“.
 

Članke iz hrvatskih medija o filmu Ničije dete možete pronaći na našoj facebook stranici - www.facebook.com/pages/Ničije-dete/1391721304381317?ref=hl
 

Ničije dete je juče (24. oktobar) imao premijeru u Grčkoj gde je prikazan u okviru takmičarskog programa 27. izdanja festivala Panorama of European Cinema, koji je počeo 16. oktobra u Atini, a pre dva dana, u četvrtak 23. oktobra, održana je projekcija filma na Serbian Film Festivalu u Sidneju.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook