BORDO BOJA U SRCU

FK Sarajevo danas slavi 68. rođendan

Sport24.10.14, 12:02h

FK Sarajevo danas slavi 68. rođendan
Predsjednik kluba Edis Kusturica u svoje i uime vlasnika kluba Vinsenta Tana čestita ovu godišnjicu svim ljudima kojima je 'bordo boja u srcu'

 - Mi idemo dalje, snažno naprijed, želimo moderno organizovano evropsko Sarajevo, želimo da se svi ponosimo i uživamo u uspjesima i rastu našeg kluba. Očekujem da će 2015. godina biti godina pune afirmacije istinskih vrijednosti našeg kluba za koje se borimo tri i po godine. Dosta smo toga uradili, što je evidentno, ali mi želimo još više i još bolje, nama povrtka nema. Jedan od preduslova za to je da svi damo koliko možemo našem klubu, on mora biti naša druga porodica, moramo biti zajedno, naš klub to zaslužuje - navodi se u čestitki Edisa Kusturice.

 

FK Sarajevo formiran je  24. oktobra 1946. godine, u velikoj dvorani Fiskulturnog doma u Sarajevu, kada je došlo do spajanja Udarnika i Radnika u novo društvo, koje je zvanično nazvano "Torpedo". Nedugo zatim, SD "Torpedo" svoje ime mijenja u Sarajevo, koje je ostalo nepromijenjeno do danas.

 

U sklopu nogometne lige bivše Jugoslavije, Sarajevo je u dva navrata osvajalo trofej prvaka, čime je bordo-bijeli klub najuspješniji bosanskohercegovački klub u tadašnjem prvenstvu.

 

FK Sarajevo osvajao je i titule prvaka Bosne i Hercegovine, a u prošloj takmičarskoj sezoni, osvojen je i posljedni trofej, Kup Bosne i Hercegovine. Osim u nacionalnim takmičenjima, FK Sarajevo zabilježio je značajne uspjehe na međunarodnoj sceni u toku svoje, već sada, šezdesetosmogodišnje uspješne prošlosti, navodi se u saopćenju FK Sarajevo.

 

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook