FOTO/ Blizanke Ožegović smještene u pritvor

Rasvijetljen obračun u centru Sarajeva u kojem su ranjene četiri djevojke i mladić!

Hronika23.10.14, 09:09h

Rasvijetljen obračun u centru Sarajeva u kojem su ranjene četiri djevojke i mladić!
Sarajevska policija uhapsila je bliznakinje Arijanu i Arnelu Ožegović, koje su osumnjičene za nanošenje lakših povreda i pucnjavu iz vatrenog oružja u tuči koja se sredinom mjeseca desila u Ulici Hamdije Kreševljakovića, ispred zgrade Papagajka. U ovoj tuči dvije osobe su zadobile teže, a tri lakše povrede.

Nakon krim-obrade, sestre su sprovedene u KPZ Sarajevo, jer im je 30-dnevni pritvor određen nakon hapšenja Edina Mutića, kod kojeg su policajci pronašli pištolj koji mu je nakon pucnjave ispred Papagajke dala jedna od njih.

 

Kao što smo već pisali, 13. oktobra, ispred kafića La Taberna, koji se nalazi u prizemlju zgrade Papagajke, došlo je do svađe između Kristine Desović (21) i maloljetne Lamije Eminović, nakon čega su se njih dvije i potukle. Sa Eminovićevom u grupi bile su sestre Ožegović. Navodno je jedna od njih pucala i ranila Kristinu i Dženanu Sadžak, te pištolj dala Mutiću, kojeg je kasnije policija uhvatila na Trgu fra Grge Martića i kod njega pronašla oružje korišteno u tuči, kao i pet paketića marihuane.

 

blizanke-ozegovic

 

U ovoj tuči povrijeđeni su mladići i djevojke iz obje grupe. Tako je pored Kristine povrijeđena i Lamija Eminović, ali i Dženana Sadžak (21), Almasa Hubijer (22), Kristina Desović (21) te Sanin Tabaković (23).

 

Eminović je zadobila ubodnu ranu grudnog koša, dok Sadžak ima prostrelnu ranu lijevog skočnog zgloba i frakturu potkoljenice. Desović je zadobila prostrelnu ranu stražnjice, Hubijer je primljena sa ubodnom ranom koljena, dok je Tabaković u tuči zadobio ubodnu ranu natkoljenice.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook