FOTO/ SVJEDOK SARAJEVSKE HISTORIJE

Luksuz i poslije 30 godina: Pogledajte kako danas izgleda hotel Holiday Sarajevo

Biznis Klub21.10.14, 14:17h

Luksuz i poslije 30 godina: Pogledajte kako danas izgleda hotel Holiday Sarajevo
U proteklih trideset godina, ovaj hotel postao je nezaobilazno mjesto ne samo za poslovne putnike, već i za vodeće svjetske državnike... A danas izgleda ovako...


Smješten u srcu Sarajeva, gdje se preklapaju civilizacije istoka i zapada, pred početak XIV Zimskih Olimpijskih igara 1984. godine, izgrađen je hotel Holiday Sarajevo (tadašnji Holiday Inn).

 

U proteklih trideset godina, ovaj hotel postao je nezaobilazno mjesto ne samo za poslovne putnike, već i za vodeće svjetske državnike.
 

Čitave tri decenije hotel Holiday Sarajevo bio je svjedok sarajevske historije i u njemu su odsjedali političari, filmske zvijezde, sportisti i turisti iz cijelog svijeta. Za vrijeme rata 1992 – 1995. godine hotel je bio sjedište velikih internacionalnih novinskih agencija.


Hotel Holiday Sarajevo projektiran je da zadovolji sve potrebe današnjeg suvremenog gosta koji putuje iz poslovnih ili turističkih razloga. Raspolaže sa 206 soba i 13 apartmana. Sve sobe su komforne i dobro opremljene sa: internet konekcijom, klima uređajem, 24 satnom uslugom, mini barom i satelitskom TV.


Također, hotel Holiday Sarajevo je idealno mjesto i za organiziranje konferencija, seminara, prezentacija, prijema, svečanih večera i koktela. Raspolaže sa 10 konferencijskih salona, koji mogu primiti do 1.500 osoba. Svi konferencijski prostori posjeduju: zaseban ulaz, klima uređaj, opremu za simultano prevođenje, ozvučenje, internet konekciju, opremu za audio-video prezentaciju, kao i posluženje hrane i pića, po dogovoru.


Pogledajte kako danas izgleda ovaj grandiozni hotel, koji se i nakon 30 godina možđe svrstati među najluksuznija zdanja Sarajeva, a i mnogo dalje...

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook