VIDEO/ POTPUNI SUNOVRAT

Jedan od najslavnijih njemačkih fudbalera bankrotirao, nude mu da čisti klozete

Sport02.10.14, 14:11h

Jedan od najslavnijih njemačkih fudbalera bankrotirao, nude mu da čisti klozete
Bio je na nogometnom krovu svijeta 1990., njemački junak, a danas mu nude čišćenje zahoda. To je životna priča nekada vrhunskog igrača Andreasa Brehmea

Andreas Brehme nekada je nosio dres Bayerna, Intera, Zaragoze i Kaiserslauterna. Osvojio je brojne titule, ali mu je zasigurno najveći uspjeh osvajanje svjetskog naslova s njemačkom reprezentacijom za koju je nastupio 86 puta. On je bio i junak finala 1990. u Italiji, jer je u 85. minuti iz jedanaesterca zabio jedini pogodak na utakmici – Argentini.
 

No loše životne odluke dovele su ga do financijskog sloma, dug mu je veći od 250 tisuća eura, prijeti mogućnost da naraste do 400 tisuća eura pa bi ovaj 53-godišnjak mogao ostati bez kuće.

Franz Beckenbauer koji je bio selektor Njemačke 1990., pozvao je u pomoć bivše suigrače.

'Imamo dogovornost pokušati ga izvući iz te situacije', rekao je Kaiser Franz.
 

 
Brehme je odlučio finale


Zasad je jedina ponuda stigla od bivšeg nogometaša Oliviera Straubea čija se firma bavi čišćenjem i održavanjem WC-a.
 

'Voljni smo mu ponuditi posao čistača u našoj tvrtki. To bi mu pomoglo životu, a i njegovom imidžu', objasnio je Straube.
 

Hoće li je Brehme prihvatiti, ostaje nam da vidimo, ali obični ljudi teško mogu suosjećati s osobom koja je izgubila milijune eura dovoljne da se zbrinu buduće generacije te sve to odjednom izgubila.

 

 

(tportal/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook