FOTO/ Klavirski virtuoz najavio turneju po BiH

Maksim Mrvica u oktobru u Zenici, Sarajevu, Mostaru i Tuzli

Kultura01.10.14, 13:41h

Maksim Mrvica u oktobru u Zenici, Sarajevu, Mostaru i Tuzli
Medijma su se obratili Maksim Mrvica, Vanja Gavran, rukovoditelj Odjela za korporativne komunikacije kompanije HT Eronet i producent Tomislav Kašlejvić


Na konferenicji za medije u hotelu „Bosnia“ u Sarajevu najavljena je koncertna turneja Maksima Mrvice po Bosni i Hercegovini.

 

Medijma su se obratili Maksim Mrvica, Vanja Gavran, rukovoditelj Odjela za korporativne komunikacije kompanije HT Eronet i producent Tomislav Kašlejvić.

 

Klavirski virtuoz turneju započinje u Zenici 6. oktobra koncertom u Bosanskom narodnom pozorištu, nakon toga 7. oktobra koncert će održati u Sarajevu u dvorani Bosanskog kulturnog centra. Dan poslije koncert će održati u Mostaru, u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače, a 9. oktobra u Tuzli u Bosanskom kulturnom centru.

 

maksim-mrvica-2


„Posebno sam uzbuđen zbog predstojeće turneje u Bosni i Hercegovini jer dugo nisam nastupao pred bosanskohercegovačkom publikom. Na turenji ću izvoditi kompozicije s mojih posljednjih albuma, a upravo će publika u BiH imati priliku da među prvima čuje numere s albuma „Mezoo e Mezzo“, koji tek izlazi u nekoliko narednih sedmica u azijskim zemljama“, kazao je Maksim Mrvica.

 

Kako su istakli organizatori, Maksim je već odavno stekao status velike zvijezde u svijetu crossover muzike, odnosno miksanja različitih muzičkih pravaca.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/ Foto: Nina Novaković)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook