SDA poručuje predsjedniku SBB-a

Radončiću, slobodno pitaj ako ne znaš!

Front01.10.14, 12:38h

Radončiću, slobodno pitaj ako ne znaš!
Stranka demokratske akcije (SDA) smatra da se Radončić jako uvrijedi svaki put kada Izetbegović pokaže da je višestruko sposobniji i uspješniji političar i diplomata od njega

 

Svaku vrijednu investiciju ili kredit po najpovoljnijim uslovima, koji za BiH osigura trenutni i budući član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, samoprozvani „najpopularniji političar“ Fahrudin Radončić dočeka obmanom da je to dodatno zaduženje države, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

 

Stranka demokratske akcije (SDA) smatra da se Radončić jako uvrijedi svaki put kada Izetbegović pokaže da je višestruko sposobniji i uspješniji političar i diplomata od njega. Tako je bilo i nakon što su turska T.C. Ziraat Bankasi AS i Ziraat Bank BiH d.d., na inicijativu predsjedavajućeg Izetbegovića, potpisale ugovor o plasiranju nove kreditne linije u BiH vrijedne 50 miliona eura.

 

Radončić ili ne zna ili ne želi shvatiti da je ova kreditna linija dogovorena između banaka, te da država BiH nema nikakvih obaveza prema kreditoru. Njegov politički bilten „Dnevni avaz“ požurio je da napiše kako su kamatne stope i uslovi odobravanja kredita potpuna nepoznanica za javnost, saopćeno je iz SDA.

 

SDA podsjeća javnost da je novi kredit od 50 miliona eura odobren uz rok otplate od deset godina i grace periodom od 24 mjeseca. Maksimalan jedinačni iznos kredita od 500 hiljada eura, a korisnicima će biti dostupan uz prosječnu kamatnu stopu od 4,50 posto. Bh. privrednicima će biti dostupni i beskamatni krediti za iznos do 50 hiljada KM.

 

Informišemo Radončića da je potpisan i Memorandum o razumijevanju između predstavnika hotela Ruža iz Mostara i Ziraat Bank BiH d.d. Kredit u iznosu od 20 miliona eura omogućit će direktno otvaranje 173 radna mjesta, odnosno, indirektno će osigurati oko hiljadu novih radnih mjesta, saopćeno je iz Stranke demokratske akcije.
 
 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook