Emir Suljagić demantuje navode SDA

Širenjem laži o meni, Bakir i njegov kabinet pokušavaju sakriti istinu o sebi

Front30.09.14, 12:09h

Širenjem laži o meni, Bakir i njegov kabinet pokušavaju sakriti istinu o sebi
Širenjem laži o meni, Bakir i njegov kabinet pokušavaju sakriti istinu o sebi, a istina je da petsto hiljada stanovnika BiH živi sa manje od tri marke dnevno i da dvadeset hiljada građana živi od jednog obroka iz javne kuhinje dnevno. Nema laži kojima se ta istina može sakriti, poručuje Suljagić

Emir Suljagić, kandidat Demokratske fronte – Željko Komšić za člana Predsjedništva BiH, saopćenjem za javnost odgovara na laži kabineta Bakira Izetbegovića:

 

- Ne osjećam se krivim zbog toga što Bakir nije u stanju objasniti jaz između njegovih zakonitih primanja i imovine koju posjeduje. Svima je jasno da se njegovom mjesečnom platom ne može steći sve ono čime on raspolaže. Umjesto što širi laži o meni, pozivam ga da pustimo sve kamere, medije i fotoaparate tamo gdje živimo i da i jedan i drugi građanima objasnimo kako smo zaradili to šta imamo.

 

Širenjem laži o meni, Bakir i njegov kabinet pokušavaju sakriti istinu o sebi, a istina je da petsto hiljada stanovnika BiH živi sa manje od tri marke dnevno i da dvadeset hiljada građana živi od jednog obroka iz javne kuhinje dnevno. Nema laži kojima se ta istina može sakriti.

 

Netačnu informaciju o izvoru mojih primanja tokom 2013. godine objavila je Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine, a potom odbila objaviti demantij. Bakira i njegov kabinet obavještavam da sam sve novčane prihode u 2013. godini ostvario radeći u privatnoj medijskoj kući sa sjedištem u Sarajevu. Demant na prilog o imovini koji je upućen Federalnoj televiziji, a koji uređivački kolegiji federalnog javnog servisa nije objavio, dostavljam u dodatku.

 

Također, upućujem Bakira i na saopćenje aktivista Glasaću za Srebrenicu koji su potvrdili da sam sve prinadležnosti kao bivši ministar stavio na raspolaganje inicijativi, odnosno koaliciji Prvi mart.

 

Pitanje: koliko je Bakir donirao „Glasaću za Srebrenicu“ i koaliciji Prvi mart? Ništa i nikad. Štaviše, meni i još jednom aktivisti Prvog marta je na zahtjev za pomoć otvoreno rekao: Jači ste kad ste gladni!

 

Za razliku od njega, ja sam pošten čovjek i svaki dinar u svom životu sam zaradio pošteno. Poštenju me naučio moj otac koji je dok je Bakir bio ušuškan u sefu Narodne banke, goloruk stao pred neprijatelje ove zemlje i pokazao mi svojim primjerom kako se časno i pošteno brani ono što je sveto.

 

Na kraju, Bakiru poručujem da kao što je već 2009. godine na Kongresu SDA mogao da nauči, poraz na izborima nije kraj svijeta - poručuje u demantiju Emir Suljagić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook