Mustafa Cerić u Bugojnu

Od Turske tražimo konkretne korake, a ne da nam šalje rahat-lokum!

Front30.09.14, 08:21h

Od Turske tražimo konkretne korake, a ne da nam šalje rahat-lokum!
Erdogan tvrdi da mu je rahmetli predsjednik Alija Izetbegović u emanet ostavio Bosnu i Hercegovinu. Ako tako i jeste, onda ga podsjećam da treba da čuva i brani i da se brine o Bosni, rekao je dr. Cerić

 

Dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, održao je u ponedjeljak navečer, predizborni skup u Bugojnu.

 

Dr. Cerić se i u Bugojnu osvrnuo na učestale gorljive reakcije stranaka na kritike američkih diplomata, naglasivši da prijatelje ne treba udaljavati od sebe, već ih prigrliti i s njima raditi.

 

Isto tako, dodao je, ne treba nikoga pretjerano preferirati, kao što neki bošnjački političari uporno stavljaju fokus na odnose sa Turskom.

 

- Erdogan tvrdi da mu je rahmetli predsjednik Alija Izetbegović u emanet ostavio Bosnu i Hercegovinu. Ako tako i jeste, onda ga podsjećam da treba da čuva i brani i da se brine o Bosni - rekao je dr. Cerić.

 

Ako je stvarno tako, pita se on, zašto onda Turska ne ulaže više u Bosnu i Hercegovinu i njenu privredu, već umjesto toga „otkupljuje naše firme i zatvara ih da bi sebi smanjila konkurenciju na našem tržištu, ukida našu aviokompaniju i uvodi svoju, šalje nam svoje firme i radnike da u Tursku vrate sredstva koja smo od njih dobili kroz kredite“.

 

- Od Turske tražimo konkretne korake u pravcu jake ekonomske saradnje, tražimo sredstva da gradimo auto-puteve, od Sarajeva do Bihaća ili do Novog Pazara, da gradimo bolnice, a ne da se sve svodi na to da nam šalje rahat-lokum - naglasio je dr. Cerić.

 

Bugojancima je također objasnio zašto se odlučio kandidirati za mjesto u državnom Predsjedništvu.

 

- Prije su mi stalno prigovarali što pravim džamije. Bio sam u Jordanu i odlučio sam se vratiti i praviti fabrike, a onda su me pitali zašto sam se vratio? Tipično za bošnjačke političare. Samo čuvaju zauzete stolice i brinu se da se ništa ne talasa. Vratio sam se da zatalasam - istakao je dr. Cerić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Cerića.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook