FOTO/ Fantastična premijera u klubu Cinemas Sloga

Povratak kabarea u Sarajevo: Mjuzikl 'Cabaret 2014' podigao publiku na noge!

Kultura29.09.14, 12:23h

Povratak kabarea u Sarajevo:  Mjuzikl 'Cabaret 2014' podigao publiku na noge!
Premijera svjetski poznatog mjuzikla, u izvedbi sarajevskog umjetničkog ansambla, 'Cabaret 2014' održana je sinoć u u Cinemas clubu Sloga. Pogledajte fotogaleriju sa premijere!

 

Fotogalerija: Velija Hasanbegović

 

Premijera mjuzikla 'Cabaret 2014' sinoć je izazvala veliko interesovanje sarajevske publike, što potvrđuje i podatak da su sve karte za premijerno izvođenje bile rasprodate.


Čuveni mjuzikl još od mjeseca maja vrijedno je pripremala ekipa sačinjena od iskusnih bh. glumaca, ali i onih mlađih kojima je ovo jedan od prvih projekata, predvođena rediteljem Jasminom Durakovićem.

 

cabaret-1


- Naša predstava smještena je u teška vremena u kojima živi današnja Bosna i Hercegovina, te predstavlja društvenu paralelu između tadašnje nacističke Njemačke i naše zemlje, koja je duboko podijeljena i uništena nacionalizmom i globalnom recesijom. Mi smo okupili ekipu ljudi koji su birani kroz casting, angažirali smo glumce, pjevače i muzičare i uvjeren sam da ćemo osvježiti kulturni repertoar u kultnom sarajevskom klubu kojeg nismo bez razloga izabrali za izvođenje predstave - rekao je Duraković.

 

cabaret-2

 

Glavne uloge u mjuziklu 'Cabaret 2014' igraju mlade snage Emir Krivalić i Amina Hamzić, glumac i historičarka umjetnosti koja je oduševljena ulogom Sally Bowl. Uz njih, iskusan dio ekipe čine bh. glumci, Vanesa Glođo i Edhem Husić, a tu su još i Jasmin Bašić, Armin Omerović, Staša Dukić, Zlatan Školjić, Selma Šrbo Arnautalić...

 

cabaret-19


Scenografiju je radio Osman Arslanagić, kostime Lana Lončarević, dok je za koreografiju bila zadužena Nadža Pušilo, koja je ujedno i producent ovog projekta.


'Cabaret 2014' nastao je u nezavisnoj produkciji, dok jedan dio učesnika u projekatu učestvuje na volonterskoj bazi.

 

cabaret-11
cabaret-25
cabaret-14
cabaret-12
cabaret-9

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Nina Novaković/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook