KRATKO I JASNO/VANESA GLOĐO, GLUMICA

"CABARET 2014" bit će važna predstava za Sarajevo!

Kultura26.09.14, 22:31h

Jedna od ponajboljih bh . glumica govori za DEPO Portal o svojoj ulozi u mjuziklu "Cabaret 2014" čija je zakazana za nedelju, o radu sa Jasminom Durakovićem i Angelinom Jolie, te o novim filmovima u kojima će igrati

DEPO PORTAL: Igrate jednu od važnijih uloga u mjuziklu-komediji „Cabaret 2014“. Možete li nešto više reći o svome liku, kao i samoj predstavi?

 

GLOĐO: Igram gospođu Snajder gazdaricu stana koja iznajmljuje sobe u centru Berlina, vrlo duhovita žena, koja se sama bori za svoju egzistenciju. Kabare je važna predstava u ovom trenutku.

 

DEPO PORTAL: Vas publika pamti iz komedije „Biće,biće“  u kojoj ste briljirali. Da li vam komedija odgovara ili radije igrati ozbiljne role?

 

GLOĐO: Komedije su zabavnije i mnogo draže za igrati, ali isto tako naći se u dobroj drami je posebna vrsta zadovoljstva za glumca.

 

DEPO PORTAL: Redovno radite sa Jasminom  Durakovićem (filmovi Nafaka i Ja sam iz Krajine, zemlje kestena, predstava „Big sister: U mreži  života“).  Otkud ta suradnja i kako to funkcionira u praksi?

 

GLOĐO: U ovom poslu prosto se sa nekim čujemo i vidimo,ili ne. Jasmin ima senzibilitet i inteligenciju koja mi odgovara. Kad režiser i glumica dobro surađuju onda nema puno priče i objašnjavanja, to je slučaj u našoj saradnji i zbog toga je tako lako i radosno.

 

DEPO PORTAL: Igrali ste i pomenutoj predstavi „Big sister: U mreži života“ u produkciji Narodnog pozorišta Tuzla i Satiričkog kazališta Kerempuh.  O kakvom se tu projektu radilo i šta se tu igrali? 

 

GLOĐO: To je izvanredan projekat, pun sjajnih ženskih likova. Moja partnerica je Mia Begović, igrati s njom na sceni je čisto zadovoljstvo, oduševljena sam njenom zaigranošću. Samo se nadam da ćemo tu predstavu još dugo igrati.

 

DEPO PORTAL: Ovog ljeta ste učestovali u akciji protiv seksulanog nasilja u koju vas uključila vaša prijateljica Angelina Jolie? Kakva je to akcija bila i kakvi su njeni efekti?

 

GLOĐO: Bilo mi je zadovoljstvo primiti poziv iz ureda Williama Hague koji je zajedno sa Angelinom Jolie organizovao najveći do sada samit na temu seksualnog nasilja u zonama konflikta, gdje su se pravili programi za spriječavanje, kažnjavanje seksualnog nasilja kao i edukacija i informisanje ljudi o istom! Provela sam u Londonu tri dana, slušala ispovjesti žrtava iz raznih zemalja svijeta, kao i iz Bosne i Hercegovine! Taj samit je izuzetan civilizacijski pomak i iskreno se nadam da će sve odluke tamo donesene biti uspješno sprovedene.

 

DEPO PORTAL: Ostali ste u dobrim odnosima sa Angelinom Jolie nakon snimanja filma „ U zemlji krvi  i meda“ gdje ste imali zapaženu ulogu. Kakva je, zapravo, osoba i glumica Angelina Jolie? 

 

GLOĐO: Angelina me iznenađuje uvijek iznova svojom energijom i voljom! To je žena puna ljubavi, ideja, razumjevanja i hrabrosti. Ja samo vidim da svoje ime svim onim što čini, a mi znamo tek dio, snažno urezuje u istoriju i to me raduje da sam je imala priliku upoznati malo bliže.

 

DEPO PORTAL Vaš planovi i projekti u narednom periodu?

 

GLOĐO: Očekuje me snimanje filma Rosa, Denijela Hasanović,a potom Hiljadarka Nenada Đurića i već sam u pripremama.

 

 

DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook