VIDEO/ BH. IZBORI UZBURKALI REGION

Ova zemlja nije protektorat: Amerikanci govore građanima protiv koga da glasaju, iz BiH stigao ubojiti odgovor!

Front26.09.14, 11:45h

Ova zemlja nije protektorat: Amerikanci govore građanima protiv koga da glasaju, iz BiH stigao ubojiti odgovor!
Uz podršku američke ambasade u Sarajevu USAID izbacila je dva promotivna spota pod sloganom "Glasaj ili trpi", u kojima se građanima BiH daju upute za koga (ne) terbaju glasati. No iz BiH je uslijedio neočekivani odgovor... Pogledajte!

 

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) direktno se uključila u predizbornu kampanju u susjednoj Bosni i Hercegovini. Uz podršku američke ambasade u Sarajevu USAID izbacila je dva promotivna spota pod sloganom "Glasaj ili trpi" kojima poziva građane BiH da izađu na izbore i kazne dosadašnju vlast, o čemu danas piše i hrvatski portal Index.hr.


Tema prvog USAID-ovog spota su poplave koje su nedavno pogodile BiH i čitavu regiju...

 

 

Tema drugog spota su siromaštvo i beznadnost s kojima se državljani BiH svakoga dana susreću. Američka agencija svojim promotivnim spotovima birače poziva ne samo da izađu na izbore, već im i sugerira za koga da glasaju, odnosno za koga ne bi trebali glasati, navodi Index.

 


No, iz BiH je uslijedio odgovor u vidu promotivnog spota vrlo sličnog stila, koji je na YouTube postavljen pod naslovom "Reci ili trpi! Bosna i Hercegovina nije protektorat".


Nemilosrdaan video uradak Amerikancima šalje jasnu poruku kroz brojne intervencije SAD-a u svijetu i njihove katastrofalne posljedice, uz zaključak: Ti odlučuješ o svojoj zemlji, ne stranci!!!... Pogledajte!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook