NIKAD KRAJA TEORIJAMA ZAVJERE O 11. SEPTEMBRU

Bivši službenik CIA tvrdi: Avioni nikad nisu udarili u Kule bliznakinje?

Hronika25.09.14, 20:26h

Bivši službenik CIA tvrdi: Avioni nikad nisu udarili u Kule bliznakinje?
Novu teoriju o tome da teroristički napad 11. septembra 2001. godine nije izveden otetim avionima izneo je bivši američki pilot John Lear (65). Njegove riječi imaju dodatnu težinu pošto je on bivši službenik CIA, za čije potrebe je letio šiirom svijeta

Putničkim avionima nije bilo moguće izvesti teroristički napad na Kule bliznakinje u Njujorku 11. septembra 2001. godine, tvrdi bivši pilot John Lear (65).

 

On je naveo više činjenica kojima potvrđuje svoju tezu. Pilot, koji u karijeri ima više od 19.000 sati leta na više od 160 različitih aviona, kaže da je fizički nemoguće da avioni tipa Boing tom brzinom koju su udarili u Kule bliznakinje lete na toj visini.

 

- Zbog gustine vazduha na 300 metara od zemlje, avion ne može da leti brzinom od 870 kilometara na sat. Takođe, u slučaju udara u zgradu, neki dijelovi aviona bi se raspali prilikom sudara sa čeličnom konstrukcijom – kaže Lear i dodaje da bi neki dijelovi i pored sudara ostali gotovo cijeli.

 

- Motori aviona bi poslije udara u konstrukciju, i pored udarca, ipak zadržali svoj osnovni oblik – navodi ovaj penzionisani pilot.

 

U moru komičnih teoretičara zavere, njegove riječi ipak imaju donekle težinu pošto je on jedini pilot koji je ikad dobio sertifikat Federalne avio-administracije, a posebnu težinu ima i što je bivši službenik CIA, pošto je letio širom svijeta za tu obaveštajnu agenciju.

 

Printskrin: YouTube/More Talk

 

On je opovrgao i zvanične izvještaje prema kojima su avionima upravljali otmičari.

 

- Neiskusni piloti ne mogu da upravljaju takvim tipovima aviona. To je jednostavno nemoguće – tvrdi Lear.

 

Inače, njegove tvrdnje nisu jedine teorije o mogućoj zavjeri američke vlade. Podsjetimo na samo jedan od video-snimaka objavljenih na Youutubeu, koji pokazuje da je napad 11. septembra montiran.

 

 

(telegraf.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook