FOTO/ Bakljada na Tušnju

U Tuzli doček za evropske šampione Irmelu, Nihadu i Admira

Sport22.09.14, 12:48h

U Tuzli doček za evropske šampione Irmelu, Nihadu i Admira
Irmela Peranović, Admir Aščerić i Nihada Buljubašić su učestvovali sa reprezentacijom BiH na evropskim igrama koje su se održavale u Belgiji od 13. do 21.septembra ove godine.

U nedjelju u popodnevnim satima na stadionu Tušanj u Tuzli uz bakljadu dočekani su sportisiti iz kluba specijalnih sportova „Tuzla“ koji su sa sobom u rodni grad donijeli i evropske medalje. Irmela Peranović, Admir Aščerić i Nihada Buljubašić su učestvovali sa reprezentacijom BiH na evropskim igrama koje su se održavale u Belgiji od 13. do 21.septembra ove godine.

 

Sa najsjajnijim odličjem se vratila Irmela Peranović koja je postala evropska prvakinja u plivanju u discipini 25 slobodno. Irmela je po povratku u Tuzlu bila oduševljena i sva sretna je rekla: 'Jako sam sretna što sam osvojila evropsko zlato, ali sam jako poželila mamu, djeda i nenu koji su me dočakali. Djede, vodi me na pečenje sada sa medaljom.'

 

Srebrnim odličjem se okitio Admir Aščerić koji je osvojio srebro u atletici u disciplini 400 metara. Admir se zahvalio svima koji su ga dočekali na stadionu i priredili im nezaboravan doček, gdje su se osjećali kao vrhunski sportisiti.

 

Bronzanom medaljom se okitila Nihada Buljubašić, koju je osvojila u atletici u disciplini 200 metara.

 

Doček za evropske šampione je priredio klub specijalnih sportova „Tuzla“, koji je nedavno organizovao vrhunsko takmičenje koje je bilo u Tuzli kojima su se pridužili i članovi udruženja Korak po korak sa kojima klub ima odličnu saradnju. Simpatični Saša Šunka iz udruženja je sa velikom radošću dočekao svoju prijateljicu Irmalu Peranović, kojoj je od srca poklonio buket cvijeća.

 

Poslije vrhunske organizacije prvenstva u atletici, koje je ponovno proglašeno za najbolju organzaciju u BiH unutar Specijalne Olimpijade, te osvajanja evropskih medalja, upravni odbor kluba će svoje takmičare poslati na sportske igre Oaze koje se održavaju krajem septembra, gdje očekuju također veliki broj medalja.    


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook