ČITAJTE NOVI INTERVJU NA DEPO PORTALU

Semir Halilović: U filmu 'Atentat' otkrivam šokantne činjenice koje će uzdrmati BiH!

Front21.09.14, 21:43h

Semir Halilović: U filmu  'Atentat' otkrivam šokantne činjenice koje će uzdrmati BiH!
U intervju koji je povodom skore premijere fima 'Atentat' dao za DEPO Portal, Semir Halilović otkriva o čemu progovara u svom dokumentarnom svjedočenju, na čemu se ono temelji, ko su svjedoci tragedije iz '93. i tvrdi: Istina je šokantna i očekujem da prodrma Bosnu i Hercegovinu!

 

Semir Halilović, autor knjiga 'Državna tajna 1' i 'Državna tajna 2' i nosilac liste za Kanton Sarajevo ispred BPS-a na ovogodišnjim izborima, ovih dana završava postprodukciju svog dokumentarnog filma 'Atentat'. Film je rađen na osnovu pomenutih knjiga i rasvjetljava tragične događaje iz 1993. godine kada su autoru poginuli majka i daidža.

 

Istina o ovom događaju ni do danas nije otkrivena, a istraga koja je ukazivala da to da je tog dana izveden atentat na prvog čovjeka Armije RBiH Sefera Halilovića nikada nije dovršena.

 

Kako sam autor navodi, za razliku od knjiga koje su pisane s ciljem da ukažu na atentat koji se tada dogodio, film je urađen s ciljem da se ovo ubistvo konačno rasvijetli.

 

U intervju koji je povodom skore premijere fima 'Atentat' dao za DEPO Portal, Semir Halilović otkriva o čemu progovara u svom dokumentarnom svjedočenju, na čemu se ono temelji, ko su svjedoci tragedije iz '93. i ljudi koji učestvuju u njegovom filmu, zašto istina nikada nije rasvijetljena, i tvrdi: 

 

- Istina je šokantna i očekujem da prodrma Bosnu i Hercegovinu!

 

Odgovara i na pitanja šta najviše zamjera političarima koji vladaju ili su vladali zadnjih 20 godina, u šta se pretvorilo današnje Sarajevo, šta u njemu pothitno treba mijenjati, te uzvraća na tvrdnje pojedinaca da je BPS 'stranka opasnih namjera'.

 

Naš sagovornik iznosi svoj stav i o otcjepljenju Republike Srpske, s jedne strane, i stvaranju trećeg entiteta, s druge strane, komentira postavljanje krsta iznad Sarajeva, te pojašnjava i šta danas u BiH znači riječ 'patriotizam'.

 

Intervju sa Semirom Halilovićem čitajte na DEPO Portalu u ponedjeljak, 22. septembra. 

 

(DEPO PORTAL/aa)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook