REAKCIJA FORUMA MLADIH

SDP: Krst na Zlatištu - skupljanje političkih poena na tuđoj nesreći je nedopustivo

Front21.09.14, 17:10h

SDP: Krst na Zlatištu - skupljanje političkih poena na tuđoj nesreći je nedopustivo
Forum mladih Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine ostao je zatečen jutrošnjim prizorom na Zlatištu kod Sarajeva, gdje su, iz brda, ničim izazvane, nikle dvije zavarene cijevi koje navodno predstavljaju spomen-obilježje u vidu krsta, saopćio je danas SDP

U saopćenju je poziv svim političkim i nevladinim subjektima da osude ovaj i slične poteze ljudi koji gube vlast i tlo pod nogama, kako je navedeno.

 

"Iako je prizor toliko tragikomičan da je teško ozbiljno na njega reagirati, dužni smo zbog pijeteta prema žrtvama četverogodišnje opsade Sarajeva, najoštrije osuditi ovaj posljednji, ali vjerujemo ne i posljednji, predizborni cirkus Milorada Dodika.

 

Uistinu je jadno da političari koriste bol i patnju naših sugrađana kako bi skupljali jeftine političke poene. Nema sreće za onog ko svoj izborni uspjeh gradi na ljudskoj nesreći!”, izjavio je Aldi Halilović, generalni sekretar Foruma mladih SDP-a.

 

 

Pred lokalne izbore 2008. godine Dodik je obećao izgradnju crkve a onda procijenio da će dobiti dovoljno glasova i bez ulaganja u crkvu, pa je pred opće izbore 2010. aktualizirao priču da bi se 2012. godine pred lokalne izbore opet najavila gradnja krsta.

 

"Pred ove izbore očigledno ga je uhvatila panika shvativši da mu vlast konačno klizi iz ruku te je panično, preko noći, zavario dvije cijevi i naredio njihovo postavljanje na Zlatište. Podsjećamo, dok Dodik vari cijevi da bi prikupio šačicu glasova i glumi ‘velikog Srbina’, jedan drugi Srbin, predsjednik GO SDP BiH i potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić, pokrenuo je inicijativu o izgradnji spomenika nevinim srpskim žtvama mučki ubijenim na Kazanima kod Sarajeva", citat je iz saopćenja.

 

Umjesto da podrži tu inicijativu i ljudski oda dužno poštovanje srpskim žrtvama, Dodik ukrštenim cijevima odaje počast onima koji su s brda ubijali civile svih nacionalnosti i bagatelizira nevine žrtve, saopćeno je.

 

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook